GÜSEV Burs Verdiği Öğrencileri Ağırladı

Gümüşhane Eğitim ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) Burs verdiği öğrenciler ile tanışma ve sorunları ile yakından ilgilenmek amacıyla İstanbul Topkapı Panorama 1453’te yemekli bir toplantıda öğrencileri ağırladı.

GÜSEV Burs Verdiği Öğrencileri Ağırladı
Gümüşhane Eğitim ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) Burs verdiği öğrenciler ile tanışma ve sorunları ile yakından ilgilenmek amacıyla İstanbul Topkapı Panorama 1453’te yemekli bir toplantıda öğrencileri ağırladı.

Toplantıya GÜSEV Mütevelli heyeti Başkanı Osman Akgül, GÜSEV Başkanı Vahit Olgun, GÜSEV Yönetim Kurulu Üyeleri Şahin Köse, Rıza Karamanlı, Aydın Delibaş, Birol Hayal, Av. Ferhat Karagöz, Recep Akyol, Keramettin Baylan, Kurban Karagöz ve Recep Akgül katılırken, İstanbul’daki çeşitli üniversitelerde okuyan, Köseli, Kelkitli, Şiranlı, Torullu, Kürtünlü ve Gümüühaneli yaklaşık 50 öğrenci katıldı.

OSMAN AKGÜL: “AMACIMIZ GELECEĞE DAHA İYİ NESİLLER YETİŞTİRMEK”

Samimi bir havada geçen yemeğin ardından toplantı salonuna geçilerek öğrencilerle hasbihal edilen toplantıda öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı ve İstaç AŞ. Genel Müdürü Osman Akgül, “Bizler zor zamanlarda öğrencilik yaptık. İletişimin ve ulaşımın bugünkü kadar değildi. O zor şartlara rağmen bugün buralara geldik. Sizlerin daha iyi yerlere gelmesi için ve donanımlı, iyi bir nesil yetiştirmek için elimizden gelen gayreti ve desteği sizlere vermenin çabası içindeyiz. Bugün Gümüşhaneliler önemli yerlerde ve Türkiye’yi idare eden kadrolar manevi büyüğümüz İslam Alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin dergahından yetişen ve o silsileden gelenlerdir.” dedi.

Gümüşhaneli Üniversiteli öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Akgül, Gümüşhanelinin okumaktan başka çaresi olmadığını belirterek, “Ancak mutlaka bir sosyal etkinlik oluşturun ve içerisinde olun. Bu size özgüven kazandırır.” diye konuştu.

VAHİT OLGUN: “BURSLARIN 5. TAKSİTLERİNİ YATIRDIK”

GÜSEV Başkanı Vahit Olgun ise Vakıf olarak burs verdiklerini öğrencilerle bir araya gelmekteki amaçlarının öğrencilerle tanışmak, sorunlarını dinlemek ve onların görüşlerinizi dinlemek olduğunu söyledi. Olgun, burslar hakkında bilgi verirken, “Vakfımız bildiğiniz gibi yeni kurulmasına rağmen bu yıl öğrencilerimize vadettiğimiz bursların 5. taksitlerini hesaplarına elhamdülillah yatırdık. Bundan sonra diğer illerde okuyan burs verdiğimiz öğrencilerimizle bu tür tanışma toplantılarına devam edeceğiz. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

ŞAHİN KÖSE, ÖĞRENCİLERİ SEMPOZYUMA DAVET ETTİ

GÜSEV Yönetim Kurulu üyesi ve Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse ise yaptığı konuşmasında öğrenciler ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerini Haziran’da GÜSEV ile Bağcılar Belediyesinin ortaklaşa organize edeceği Gümüşhane’nin manevi dinamiklerinden 19. yüzyıl Mutasavvıf Alimlerinden Sultan Abdulhamit’e yakınlığı ile bilinen Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin doğumunun 200. yılı dolayısıyla Bağcılar’da düzenlenecek Uluslararası Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu hakkında bilgi vererek kendilerini bu sempozyuma davet etti.

Gümüşhaneli öğrenciler de tek tek söz alarak kendilerini tanıtarak kendilerine burs desteği sağlayan ve öğrencilerin birbirleriyle tanışmalarına ve kaynaşmalarına fırsat sunan GÜSEV’e ve yöneticilerine teşekkür ettiler.
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2013, 23:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER