GÜSİAD’dan Ankara çıkarması

Gümüşhaneli Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) heyeti Ankara’ya çıkarma yaptı.

GÜSİAD’dan Ankara çıkarması
Gümüşhaneli Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) heyeti Ankara’ya çıkarma yaptı.

Genel Başkan Prof. Dr. Kenan Aydın başkanlığında Muammer Beyaz, Yüksel Yalçın, Yaşar Topçuoğlu, Süleyman Aydın, Cahit Karakullukçu ve Soner Keleş’ten oluşan GÜSİAD heyeti 5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 

Gümüşhaneli siyasetçi, bürokrat ve işadamlarına nezaket ziyaretinde bulunularak, kendilerini önümüzdeki ay İstanbul’da yapılacak GÜSİAD toplantısına davet etmeyi amaçlayan ziyaret kapsamında Gümüşhaneli hemşehrimiz Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Milletvekilleri Osman Akgül ve Cihan Pektaş, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün başta olmak üzere çok sayıda kişi ziyaret edildi.

Ziyaretlerle ilgili değerlendirme yapan Başkan Aydın, “Bakan Işık ziyaretinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın geliştirdiği projeler ile Gümüşhane için neler yapılabileceğini konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Yürütülen projelerden gururlandık ve ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulunduk. Bu süreçte Gümüşhane ve gençlerimize yönelik bir proje üzerinde çalışma yapılması konusunda mutabık kalındı. Bu projenin geliştirilerek İstanbul’da Sn. Bakanımıza sunulması konusunda GÜSİAD olarak çalışmaya başlanıldı. Gümüşhane Milletvekillerimiz Sn. H. Osman AKGÜL ve Sn. Cihan Pektaş’ da TBMM’deki makamlarında ziyaret edilmiştir. Sn. Milletvekillerimizle de ülke ve Gümüşhane’nin sorunları üzerine konuştuk. Özellikle uzun süredir üzerinde durduğumuz ve gerçekleştirilmesini arzuladığımız projelerin yavaş gitmesinin nedenleri ile neler yapılabileceğini konuştuk. Ayrıca, kentsel dönüşüm, arazi toplulaştırılması, güneş enerjisi gibi konulardaki önerilerimizi önümüzdeki ay yapılacak GÜSİAD toplantısında gündeme getirebileceğimizi belirttik.Diğer taraftan, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanan Sn. Feramuz Üstün ziyaret edilerek kendilerine hayırlı olsun dileklerinde bulunulmuştur” dedi.

Ziyaretlerde Gazeteci Bünyamin Aygün tarafından hazırlanan “GÜSİAD Üyelerinin Başarı Öyküleri” isimli kitap ile Soner Keleş tarafından özel olarak hazırlanan tablolar takdim edildi.

Yüksel Proje Uluslararası Genel Müdürü hemşehrimiz Celal Akın’ı işyerinde ziyaret eden heyet, Türkiye ve yurt dışında yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Özellikle İstanbul’da yapılan ve yapılmakta olan bir dizi önemli altyapı projesini geliştirerek, proje danışmanlığını yapan firmanın Genel Müdürü Celal Akın’ın projeler hakkında bilgi verdiği ziyarette, gerek bu önemli projeleri üretmeleri gerekse de uluslararası arenada gerçekleştirdikleri rekabetçi projeler nedeniyle tebrik edilerek başarı dileklerinde bulunuldu. Diğer taraftan önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan ve Gümüşhane-Trabzon arasındaki karayolunu kısaltarak ulaşımı kolaylaştıracak yeni Zigana Tüneli hakkında da heyet bilgilendirildi, Karadeniz’i Orta Anadolu’ya bağlayacak olan İkisu-Şiran yolu hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu.

İşadamı Türker Yeniçeri’nin Çayyolu’ndaki işyerini de ziyaret eden heyet hizmet sektörü ve enerji alanında yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

GÜSİAD Yönetim Kurulunun, Yönetim Kurulu üyesi Cahit Karakullukçu’ya GÜSİAD Ankara Temsilciği görevinin verilmesi kararı da tebliğ edildi.
Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER