GÜSİAD’dan Cansız’a ziyaret

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) heyeti yeni atanan Maden İşleri Genel Müdürü hemşerimiz Mithat Cansız’ı makamında ziyaret etti.

GÜSİAD’dan Cansız’a ziyaret

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) heyeti yeni atanan Maden İşleri Genel Müdürü hemşerimiz Mithat Cansız’ı makamında ziyaret etti.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ve beraberindeki heyet yeni Genel Müdür Cansız’a başarı dileklerinde bulunurken, özgeçmişi itibarı ile güçlü ve vizyoner bakışı tüm heyeti etkiledi.

Ziyarette Cansız’ın böylesi bir sorumluluğu fevkalade ifa edeceğine inandıklarını, daha önce de Türkiye Petrollerinde önemli bir sorumluluk almış başarılı bir bürokrat olduğunu kaydeden GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, GÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Metin Akagün’ün Gümüşhane Üniversitesine bağışlanan Maden Müzesine kurulması öngörülen Maden Cevherleri Kontrol Laboratuvarı konusunda destek talebini iletti.

Heyet, maden şehri Gümüşhane’de madenlerin ileri teknolojilerle çıkarılması, bu şekliyle verimliliklerinin azaltılmasının yanında doğayı asgari seviyede koruyabilecek şartları esas alan bir madencilik politikası konusunda görüşlerini bildirirken, maden işleri ile iştigal halinde olanlar ve maden yatırımcısı olmayı planlayan iş adamlarına da bir projeksiyon vermesi bakımından önümüzdeki aylarda GÜSİAD Genel Merkezinde düzenlenecek programa Cansız’ı davet etti.

Maden İşleri Genel Müdürlüğü hamiliğinde GÜSİAD, GTSO ve Gümüşhane Üniversitesi ile birlikte Madencilik teknolojileri konulu bir sempozyum konusunda fikir alışverişinde bulunulan toplantıda Cansız, Genel Müdürlüğünün orta ve uzun vadeli programlarına ilişkin kısa bir özet bilgi verdi. Özellikle, Türkiye’nin dünyada maden rezervleri bakımından mükemmel bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Cansız, bu konuda önümüzdeki süreçte kapsamlı dönüşümler yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Programa GÜSİAD İnşaat Sektör Komisyon başkanı Cahit Karakullukçu, Maden Sektör Temsilcsi Lütfü Topkara, Av.Ömer Çakıcı, Ankara GİAD Başkanı Erdal Kurt ve Genel Sekreteri Sulhi Şahin katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER