Onur Kurulundan Birlik Mesajı

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği bünyesinde oluşturulan Onur Kurulu üyeleri ilk tanışma toplantısını geçtiğimiz günlerde Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün Sosyal Tesislerinde yaptı.

Onur Kurulundan Birlik Mesajı
Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği bünyesinde oluşturulan Onur Kurulu üyeleri ilk tanışma toplantısını geçtiğimiz günlerde Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün Sosyal Tesislerinde yaptı.

Bilecik Valisi Hemşerimiz Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, DSİ Eskişehir Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Habib Bulguroğlu ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Muzaffer Metintaş’nın da aralarında bulunduğu Onur Kurulu 15 üyeden oluşuyor.

Gümüşhane’ye özgü yöresel yemeklerin de ikram edildiği toplantının organizasyonunu Yönetim Kurulu adına Dernek Başkan Vekili Ali Özçelik yaptı. Özçelik, onur kurulu üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Dernek faaliyetleri ve gelecekte planlanan projeler hakkında kurul üyelerine bilgiler veren Dernek Başkanı Uğur Yücel ise Eskişehir’de kısa zamanda derneğin yaptığı faaliyetlerle kendisinden söz ettiren, nitelikli bir dernek olma yolunda hedeflerine emin adımlarla birlik beraberlik içerisinde ilerlediklerini söyledi.

Derneğin geleceği açısından önemli fikir ve projelerin görüşülerek karara bağlandığı yemekli toplantıda konuşan hemşerimiz Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir şunları söyledi: “Hemşerilerimle bir arada olmaktan mutluyum. Birlik ve beraberlik için sivil toplum kuruluşlarından birisi olan derneklerin yaptığı hizmetler küçümsenemez. Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği yöneticilerine bu anlamlı birlikteliği sağladıkları için teşekkür ederim. Yöremizin güzel alışkanlıklarını Eskişehirdeki komşularımızla dostlarımızla birlikte yaşayıp bunun için çaba göstermeliyiz. Gençlerimize çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Görüyoruz ki son dönemlerde çocuklar bizle değil cep telefonlarıyla daha çok muhatap oluyorlar. Toplum içinde de kopukluklar olabiliyor. Bunun için bir birliktelik ruhunu bütün alanlarda ve ortamlarda oluşturmalıyız. Gümüşhaneliler çalışkan vatansever ve dürüst insanlardır. Önlerine hep düz bakarlar. Temsil ettiğimiz ile leke gelmemeli diye davranmalıyız. Ülkemizde bir çok dernek var. Bizim derneğimiz statü derneği olmamalı. Gönül birliği içinde ortak paydamız memleket olmalı. İyi niyetle yola çıkan kimselere rüzgarlar bile yardım eder. Görüyorum ki sizlerin bizleri niyetleri samimi. Bu samimi birliktelik içerisinde bulunduğunuz ile bölgeye güzel hizmetlerde bulunacağınızı düşünüyorum.”

Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden hemşerimiz Prof.Dr. Muzaffer Metintaş da yaptığı konuşmada Gümüşhanemizin kültürünü, sanatını, zanaatını, Eskişehir’de yaşayan ve yaşatan bir dernek olması ve babadan-atadan gelen Gümüşhane kültürünü gelecek nesillere aktarılması dilek ve temennilerinde bulundu.

DSİ Bölge Müdürü Hayrettin Baysal ise kendisinin Ispartalı olduğunu ancak eşinin Köse ilçesinden olması nedeniyle Gümüşhane’yi ve Gümüşhanelileri tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Gümüşhaneliler gittikleri her yerde birlik ve beraberliklerini muhafaza ediyorlar. Müthiş bir dayanışma örneği sergiliyorlar. Bunu Eskişehir’de de görüyorum. Bunu başaran maalesef ülkemizde çok fazla il yok. Dernek yöneticilerini ve üyelerini bizleri bar araya getirdiği için kutluyorum” dedi.

Yaklaşık dört saat süren, dernek çalışmalarının slaytla gösterildiği yemek sonrası dernek başkanlığı tarafından Onur Kurulu Üyelerine katılım ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Derneğin Onur Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu Adına Koordinatör:  Ali ÖZÇELİK

1-Ahmet Hamdi Nayir (Bilecik Valisi)
2-Güngör Azim Tuna (Eskişehir Valisi)
3-Habib Bulguroğlu (Çevre ve Şehircilik Eskişehir İl Müdürü)
4-Mehmet Taşkın (İş Adamı)
5-Bülent Tanrıkulu ( Gen.Müd.Yard.)
6-Prof.Dr.Muzaffer Metintaş (Osmangazi Üniv.Tıp Fak.Öğr.Üyesi)
7-Prof.Dr.Cengiz Öner (Em.Öğrt.Üyesi)
8-Süleyman Arduç (Yönetici)
9-Fuat Mallı (Vergi Dairesi Bşk.Yard)
10-Enbiya Kumaş (İş Adamı)
11-Mustafa Mutaf (Yönetici)
12-Adil Yıldırım (Yönetici)
13-Prof.Dr.Nedim Ünal (Osmangazi Üniv.Tıp Fak.Öğr.Üyesi)
14-Mehmet Sadık Bozkurt (Eğitimci-TV.Program Yapımcısı)
15-Göral Çatak (İş Adamı)
Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER