ŞİDEF Kadınlar Gününü Unutmadı

8 Mart Dünya Kadınlar günü Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF ) Kadın ve Aile’den Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı öncülüğünde ŞİDEF'e bağlı tüm köy dernek kadın temsilcilerinin katılımıyla Florya Sarıhan Restoran'da gerçekleştirildi.

ŞİDEF Kadınlar Gününü Unutmadı

8 Mart Dünya Kadınlar günü Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF ) Kadın ve Aile’den Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı öncülüğünde ŞİDEF'e bağlı tüm köy dernek kadın temsilcilerinin katılımıyla Florya Sarıhan Restoran'da gerçekleştirildi.

ŞİDEF çatısı altında bir araya gelerek güçlü bir sinerji oluşmasına vesilen olan programın mimarları ŞİDEF kadın ve aileden sorumlu genel başkan yardımcısı Necla Gündoğan ve yardımcısı Nuriye Altıntaş oldu.

Konuşmacı olarak ŞİDEF genel başkanı Serkan Kaya ve eşi İncedere Köyünden Sefanur Kaya, Yedibölük Dernek Başkanı Çicek Keleş, Küçükçekmece Belediyesi Kadın Konuk evinde 17 yıl yöneticilik yapmış İlmiye Gezer, Çal köyünün ilk okumuş bayanı Avukat Necla Özpolat, Luva Şirketinin sahibi genç iş kadınlarımızdan Derya Yıldız ve şiirleriyle Seydibabalı Dilara Hanım Kadınlar gününe anlam kazandırdı.

Programın açılış konuşmasını yapan ŞİDEF Kadın ve Aile’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necla Gündoğan, “Bizler kadın olarak toplumun her kesiminde görev alarak ister siyasi ister ekonomik ister kültürel olsun var olmak ve ülkemizin kalkınmasına katkı sunmak zorundayız. 21.yuzyılda dahi 2 milyonu aşkın okuma yazma bilmeyen kadınımız varken. Eşitlik noktasında 142 ülke arasında 125. sıradayken, yüzde 40 oranında kadın şiddet görüyorsa problem büyük demektir. Burada kadınların kendilerine ayna tutmaları gerekiyor. Çocuk yetiştirirken daha dikkatli olmaları ve evlenmiş olsa bile kız çocuklarının arkasında, yanında, önünde olmalıdır diye düşünüyorum” dedi.

ŞİDEF genel başkanı Serkan Kaya da konuşmasına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak başladı. Kaya, “İçerisinde kadının olmadığı kurumların başarılı olma ihtimalleri çok düşüktür. Onun için bizler toplumumuzun mimarı olan kadınlarımıza her daim değer vermeliyiz. İnşallah ŞİDEF Kadın Kolları ile güzel faaliyetlere imza atacağız. Sizlerin fikri ve görüşleri dahilinde faaliyetlerimize yön vermek istiyoruz. Katılımınız İçin tekrardan hepimize teşekkür ediyorum. Bugünkü 8 Mart dünya emekçi Kadınlar günü kahvaltı organizasyonu için başta Kadın ve Aileden sorumlu genel başkanımız Necla Gündoğan, Nuriye Altıntaş ve katılım sağlayan tüm kadınlarımız olmak üzere; katkı sağlayan CHP kartal meclis üyesi adayı Umut Daştan’a, Canan İnşaat sahibi Abdullah Canan’a, ŞİDEF Danışma kurulu başkanı Yüksel Hamzaoğlu’na, ŞİDEF Teşkilat Başkanı Birol Boz’a, her zaman ulaşım desteğimizi sağlayan Ulaşımdan sorumlu Genel Başkan yardımcımız Hakan Gedik’e, Maltepe belediyesinden otobüs yemin eden İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Başkan yardımcımız Çağlar Sarı’ya, ŞİDEF Gençlik ve Spor komisyonu başkan yardımcısı Mehmet Balta’ya, ŞİDEF Genel Sekreter yardımcısı Harun Gülap’a, ŞİDEF AR-GE den sorumlu Genel Başkan yardımcımız Bayram Küçük’e , profesyonel şekilde fotoğrafları çeken Genel Başkan yardımcımız Selahattin Uslu ve kızı Yasemin hanıma, Ara köyü dernek başkanı Kamil Balta’ya, ŞİDEF Gençlik komisyonu üyesi Çağlar Demir’e, her daim destek veren siz kıymetli tüm ŞİDEF Yönetim kuruluna teşekkür ederim” dedi ve konuşmasının ardından etkinliğe katılan her kadına karanfil verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER