Sultanbeyli Gümüşhaneliler derneği gençler için bir araya geldi

İstanbul Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği (GÜMÜŞDER), yeni eğitim öğretim yılında gençler için yapılacak çalışmaları işin uzmanları, kamu ve özel eğitim kurumlarında görev yapan idareci ve öğretmenlerle istişare kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıda gençlik için yapılabilecek projeler konuşuldu.

Sultanbeyli Gümüşhaneliler derneği gençler için bir araya geldi

İstanbul Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği (GÜMÜŞDER), yeni eğitim öğretim yılında gençler için yapılacak çalışmaları işin uzmanları, kamu ve özel eğitim kurumlarında görev yapan idareci ve öğretmenlerle istişare kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıda gençlik için yapılabilecek projeler konuşuldu.

Kahvaltı programında açılış konuşması yapan Sultanbeyli Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Abdulkerim Yıldız, dernek çalışmalarını özetleyerek son 8 yıldır tabela değil hizmet derneği olmayı amaçladıklarını, bu amaçla projeler ve çalışmalar yapmaya devam ettiklerini belirtti. 

Dernek Başkanı Yıldız, “Bugün derneğimizde geleceğimizi istişare ediyoruz diyerek eğitim camiamızla bir araya geldik. Geçmiş yıllarda gençlik çalışmalarımızı siz katılımcılara aktararak yeni hedef ve projelerimizi sizlere sunacağız. Siz eğitimcilerimizden yapılacak çalışmalarımıza fikirsel, düşünce ve eylemsel desteklerinizi talep ediyoruz” dedi. 

Başkan Abdulkerim Yıldız, Gençlik komisyonu ve Eğitim komisyonunun birlikte yürüteceği proje ve hedefleri şöyle aktardı: “Sultanbeyli Müftülüğü işbirliğinde hemşeri imam hatipler tarafından Gençlerimize değerler eğitimleri Kuranı Kerim, Hadis, Fıkıh sohbetleri planlanarak, gençlerimizle sohbet halkaları oluşturacağız. Hemşeri Gençlerimizden Liselere ve üniversitelere hazırlanan gençlerimize hemşeri ilgili ders öğretmenlerimiz tarafından takviye özel dersler verilecektir. Gençlerimize Sultanbeyli Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim bünyesinde olan folklor, bağlama, bilgisayar kursları açılacaktır. Üniversite okuyan ihtiyaçlı öğrencilerimize burs, maddi destek sağlanacaktır. Gençlerimiz kültür birikimlerini artırmak yaşadığı coğrafyanın manevi iklimini yaşamak için İBB ve Sultanbeyli Belediyesi işbirliğinde İstanbul ve cevre illere kültürel geziler düzenlenecektir. Gençlerimizi spor etkinliklerine yönlendirilecek, Yüzme, Güreş, Taekwondo, futbol alanlarında turnuvalar düzenlenecektir. Gençlerimize Sultanbeyli Kaymakamlığı işbirliğinde uyuşturucu, sigara, alkol, trafik ve madde bağımlılığı  konularında bilinçlendirme seminerleri verilecek.”

Kahvaltıya katılan Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, “Sultanbeyli ilçemizde eğitim öğretim yılı ilan ederek eğitimin önemini vurguladık. Eğitim devlet vatandaş eliyle yapılır. Derneklerin eğitime destekleri çok önemlidir. Sultanbeyli Gümüşhaneliler derneğimiz STK olarak Gümüşhane hemşerilerimize eğitim alanında birçok çalışma yapıyor. Gençlerimizi yetiştirmedeki çalışmaları için başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşan Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar ise eğitime aileden başlayarak herkesin destek olması gerekliliğine vurgu yaparak, “Derneklerin desteği ise daha önemlidir. Biz kurumlarda derneklerin yaptıkları çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Programda Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kara, dernekte annelere de eğitim verilmesi gerekliliğini dile getirirken, Göksu Eğitim Kurumları ve Sancaktepe Sınav Ortaokulu sahibi Sabri Şenel “Eğitimde rol model olarak Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi hazretleri ve Nihal Atsız gibi memleketimizin değerlerinin sunduğu modellerle, geçlerimize hedef koymalıyız. Bu amaçla derneğimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Hasan Ali Yücel Ortaokulu Müdürü Bünyamin Tosun, Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Şahin, Sultanbeyli İlim Yayma Cemiyeti Yönetiminden Efrail Zengin, Altınay Koleji Müdürü Recep Demir, Fatih Camii imam Hatibi Adem Pala fikirleri düşüncelerini ve önerilerini sundu.

Hemşeri Eğitimciler Buluşuyor programına Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli ilçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar, Şube Müdürü Mustafa Kara, Hasan Ali Yücel Ortaokulu Müdürü Bünyamin Tosun, Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Şahin, Aydos İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nihat Keskin, Nene Hatun İlkokulu Müdürü Veysel Gül, Sultanbeyli İlim Yayma Cemiyeti Yönetim kurulu üyesi Efrail Zengin, Bilgecihan Koleji Müdürü Oğuzhan Onuk, Altınay Koleji Müdürü Recep Demir, Göksu Eğitim Kurumları ve Sınav Ortaokulu sahibi Sabri Şenel, İmam Hatiplerimizden Adem Pala, Muhtarlar Adil Mahalle Muhtarı Kenan Coşkun ve Abdurrahmangazi Mahalle Muhtarı Üzeyir Akhan, Ayyıldız Turizm sahibi Halil Yıldız, Aytürk Turizm sahibi Mustafa Demir, Bilgin Sürücü Kursu kurucusu Yüksel Yurt, Belenli Köyü Dernek Başkanı Abdurrahman Seven, Pehlivantaş Köyü Dernek Başkanı Bünyamin Kaz, Güzyurdu Köyü Dernek Başkanı İsa Bulut, Sökmen Köyü Dernek Başkanı Mustafa Tuygun  birçok hemşeri öğretmen ve gençler katıldı. 

Program başkan Abdulkerim Yıldız Kahvaltıyı sunan Aytürk Turizm sahibi Mustafa Demir’e, programa katılan kaymakam ve tüm katılımcılara dernek projelerine verdikleri destek için teşekkür etmesiyle son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER