Gümüşhane Haberleri

Delibalta kampı değerlendirdi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhanespor

TFF 2.lig, Beyaz Grubun lideri temsilcimiz Gümüşhanespor’un tecrübeli oyuncusu Oktay Delibalta, Antalya’da ki kamp ve lig hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TFF 2.lig, Beyaz Grubun lideri temsilcimiz Gümüşhanespor’un tecrübeli oyuncusu Oktay Delibalta, Antalya’da ki kamp ve lig hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yeni kurulan birtakım olmalarına rağmen ligin ilk yarısında başarılı bir grafik çizdiklerini kaydeden Delibalta, “Eski arkadaşlarla çok iyi bir uyum yakaladığımızı düşünüyorum. Nitekim bunun meyvesini aldık ilk yarıyı lider bitirerek. 4 puan farkla bitirdik hatta son Altay maçını kazansaydık puan fark açılmış olacaktı. Tabi ki lideriz şu anda daha işimiz bitmedi. Oyuncu değişikliği yaptık şu anda. Bu değişiklikler bizi etkilemeden yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. 

İdmanların güzel geçtiğini, yüklemeleri iyi yaptıklarını kaydeden Delibalta, “Hazırlık maçları oynuyoruz. Tabi ki bizde her maçımızı kazanmak isteriz fakat hazırlık dönemlerinde bu tarz müsabakalarda önemli olan sahada ki oyundur. Gayet iyi bir şekilde çalışıyoruz. Allah’a şükür ciddi bir sakatlığımızda yok, inşallah da olmaz. Böyle devam eder” değerlendirmesinde bulundu.  

Ligin ilk yarısına bakıldığında genelde birinci sırada olduklarını hatırlatan tecrübeli oyuncu, “Bazı haftalar averajla ikinci sıraya düşüp tekrar liderliği almış durumdayız. Tabi neyi nerede götürdüğün değil nerede bitirdiğin çok önemli. Ne galibiyetlere çok sevineceğiz ne de mağlubiyetlere üzüleceğiz. Tabi ki ufak tefek kazalar olacak ara sıra. İkinci yarı daha zor geçiyor. Birçok takım can derdine düşecek. Küme düşme adayları transferleri yapıp ligde kalmak için daha çok özveri sarf edecekler. Yukarı oynayan takımlarda takviyelerle birlikte daha yukarı oynamaya çalışacaklar. Ama bizim bunlara ayıracak vaktimiz yok. Bizim zaten kalitemiz belli. Biz kalite olarak bu ligin bir tık üstünde bir takımız. O yüzden ikinci yarı tüm futbolcular olarak olayı daha çok sahipleneceğiz. Nitekim güzel bir ekip ruhuyla takımlaşma ruhuyla taraftarımızı da arkamıza alarak ikici yarıyı da ilk yarı gibi zirvede başlayıp zirvede bitirip artık play-off ile uğraşmayarak şampiyon olmak istiyoruz” dedi. 

Hayatta birçok hedefine ulaşıp yoluna ilerlemiş bir oyuncu olduğunu, en üstleri de gördüğünü ve buralara tırnaklarıyla kazıyarak geldiğini ifade eden Delibalta, “Hiçbir yere bir anda gelmedim. Ben Gümüshanespor’u bir ikinci lig takımı olarak görmüyorum. Benim gözümde lider bir takım. Yani bu ligin Fenerbahçesi, Beşiktaşı, Galatasarayı gibi görüyorum. Zaten o hedefler doğrultusunda buraya geldik. Sadece tek bir hedef var bu takımı birinciliğe çıkarmak” diye konuştu.

Süper ligde oynadığı takımlarda hissettiği sorumluluktan daha fazlasını Gümüşhanespor’da hissettiğini belirten Delibalta, “Çünkü burada daha farklı bir hedef var. İnsanlar biraz daha fazla sahiplenmiş. Şehre karşı, başımızdaki insanlara karşı bir sorumluluğumuz var. Ben Gümüşhanespor’un farklı bir marka olmasını istiyorum. PTT 1. Lige çıkıp yükselmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.