Helal Etmiyorum

Üç yıllık lise dönemim boyunca her türlü yazılı veya sözlü sınavlarda cemaat öğrencisi diye imtiyaz gören, aynı düzeyde olmamıza rağmen fazla not alan arkadaşlarıma ve fazla not veren öğretmenlerime,

***

Girdiğim üniversite yerleştirme sınavında eşit şartlarda yarışmamıza engel olur nitelikteki imtiyazları sağlayanlara ve bu imtiyazların sağlandığı bütün arkadaşlarıma,

***

Ön lisans ve Lisans eğitimim boyunca cemaatle bağlantısı var diye ayrıcalık tanınanlara ve ayrıcalık tanıyanlara,

***

2008 Yılından bu güne sürdürdüğüm çalışma hayatımda cemaat bağlantısı var diye hak etmediği halde bir adım önümde olan her kim varsa ve bu olanağı onlara sağlayanlara,

***

17-25 Aralık iftira operasyonları sonrası Cumhurbaşkanımızın üstüne basa basa FETÖ örgütü demesine rağmen 3 yıldır bu ülkenin vergileri ile maaşını alan Fethullah Gülen’e,

***HAKKIMI HELAL ETMİYORUM***

Cemaat ’ten kastım tabi ki öncelikle gündemde olan ve cemaat olmayı geçtik bölücü örgüt haline gelen Gülen Cemaatidir.

Ancak Gülen Cemaati dışında olan ve ülkemizde faaliyette bulunan, benzer şekilde üyelerine ‘’birilerinin hakkının yenilmesi kaydı ile’’ imtiyaz tanıyan bütün cemaatlere hakkımı helal etmiyorum.

Artık ülkemizde şunu biliyoruz.

Adı a,b,c,d fark ermez;

Bir kurumun müdürü cemaatçi ise aynı cemaat üyesi personeline,

Bir esnaf cemaatçi ise aynı cemaat mensubu müşterisine,

Bir hoca cemaatçi ise aynı cemaatin içinde bulunan öğrencisine,

Ayrıcalık gösteriyor.

Toplumumuzun son asırda gerek siyasi nedenler, gerekse de cemaatler yüzünden uğradığı ayrışma 15 Temmuz 2016 günü verilen kurtuluş mücadelesi ile son bulma noktasına gelmiştir.

Bu fırsatı ülke olarak iyi değerlendirmek kaydı ile milli birlik ve beraberliğimize zarar verecek bütün unsurlardan ülkemizi arındırmalıyız.

Bu arındırmada, cemaatlerin tamamının ülkemizdeki faaliyetlerine son verilmesi bir adım ise cemaatlerin tamamının lav edilmesi gerekmektedir.

İslam’ı yaşamak için bir cemaate mensubiyetin şart olmadığı düşüncesindeyim. Hele hele masum olanları tenzih ederek bu gün din tüccarı haline gelen cemaatlerle İslam’ın yaşanabileceğini hiç düşünüyorum.

Bu süreçte Diyanet İşleri Başkanlığına önemli görevler verilip, İlahiyat fakülteleri ile diyalog halinde olunarak ortak bir paydada buluşulması ve din tüccarlarının bu milletin yakasından düşmesi için gereken her ne varsa yapılması gerekmektedir.

Bu milletin din üzerinden sömürülüp, bu gün yaşadığı acıları bir daha yaşamaması dileği ile.

Sağlıcakla kalın…
YORUM EKLE