HEPİNİZ ERMENİ OLDUNUZ

Ermeni soykırımı diye kabul ettikleri bir yasayı biz Türk Halkı olarak, kendini Türk gören herkes reddetmiştir. Türk kanı, soyu ve unvanı taşıyan her kimler olursa olsun bu karara karşı gelmeli idi. Ama ne yazık ki yine bir kez daha yanıldık. Etnik kökeni Türk olmasına rağmen ülkemizin parçalanmasına ve ülkemizin yok olmasına göz yummuşlardır.

Sözüm kendini Türk gören beylere; Biz Anadolu’nun aşılmaz dağlarından, soğuk sularından, kuru ekmeğinden yedik, kara lastiğini giydik. Analarımız bacılarımız savaş esnasında askerine mermi taşıyarak bu ülkeyi kurtardı. Sizlerin gibi geldiği yeri unutmayan nesiliz. Atalarımızın bize yadigar ettiği bu toprakların bir parçasını sizin gibi düşünen zihniyetlere vermedik vermeyeceğiz de. Kendini ermeni olarak görenler daima ülkemizi yok etmeye çalışmışlardır. Ama ne yazık ki başaramamışlardır.

Çevremizde yaşanan bu kötü olayları tarihte ilk defa yaşayan ülkemiz yani bizler değiliz. İnancımızı zayıflatmaya, hatta yok etmeye çalışanlar her daim oldu olmaya da devam etmektedir. Her devirde acılar yaşadık. İnsanlar hak ettiklerinden her daim mahrum bırakıldılar. Fakat müslümanı imanı her zorluğa karşı korudu, kolladı ve hâkim kıldı. Çünkü bizleri ayakta tutan şey, ne dünyaya hükmeden bir devlet olmamız ne el avucuna bakmaktan koruyan bir mal, mülk veya servetimiz nede ortalığın ap aydınlık yâda güllük gülistanlık olması bizleri ayakta tutan şey imanımızdı.

Müslümanın imanı üzerine yapacağı her iş, ister ticaret olsun, isterse siyaset, her çağda her hastalığa şifa, her derde deva olur. Bu yüzden hayatı ve geleceği kötülemenin bir anlamı ve manası yok. Bir kez imana sarıldık mı her şey yoluna varır, filizlenir, can bulur, inananların hayatına renk, hayatlarına hayat katar.

Kalın Sağlıcakla…
YORUM EKLE