HOPA,BAK Kİ SENİ NASIL KARŞILAYACAĞIZ !

12/11/2017  tarihinde  Artvin Hopa’da oynanan Hopaspor-Kelkit Belediye Hürriyetspor maçı, haftaya tabiri caizse damgasını vurdu. Tabi ki hiç kimsenin tasvip etmediği olaylar nedeniyle…

Peki suçlu kim?

Yeterli güvenlik önlemi aldırmayan Artvin valisi mi?

Hopa kaymakamı mı?

Hopa  belediye başkanı mı?

Hopa halkı mı?

Yoksa kendini bilmez Hopa’nın holigan taraftar grubu mu?

Ya da hakemler mi?                                                          

Araştırmak lazım. O da bizim değil devlet-i  alinin görevidir.

Kelkit  taraftarı, futbolcusu ve yöneticisiyle kenetlenmiş, takımını yalnız bırakmamak için yüzlerce kilometre yol kat etmiştir.Ama yaşanan bu çirkin olay, taraftarın dış maçlara gitmesini de kanımca olumsuz etkileyecektir.Çünkü  taraftar maça eğlenmek ve hoş vakit geçirmek için gider.Sopa  yemek için değil.

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün (bu arda ölümünün 79. yılı  dolayısıyla saygıyla anıyorum.)’’Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim.’’ Sözünü hem sporcu hem de seyirci  beynine işlemesi gerekir. Hakem yanlış karar verdi diye literatürde olmayan küfürleri söylemek gerekmez. Tabi kasıt yoksa.

Eee  kasıt varsa Erzurumlu merhum Naim Hoca diyeni benim abdestim var sen de…..

Bu olaylardan sonra yazılı, görsel ve sanal basında epey haber ve yorum yapıldı. Ayrıca ulusal basını da  bu işe dahil etmekte çok akıllıca bir fikir olmuş bence.Akıl edenleri tebrik etmek lazım.

Başlığa bakıp korkmasınlar Hopalılar. Onların bize yaptıklarını biz onlara asla yapmayız. Gerekirse onları otellerde değil evimizin en güzel odasında misafir ederiz.Onları taşlarla  değil çiçeklerle karşılayacağımızdan ve sopalarla değil kucaklayarak uğurlayacağımızdan emin olabilirler.

Belki bizde de bazı kendini bilmez birkaç kişi çıkabilir. Aklı selim taraftar ve yöneticiler bunlara kesinlikle izin vermemelidir.Her ihtimale karşı güvenlik görevlileri kimseyi incitmeden ,taraf tutmadan güvenlik önlemlerini en ince ayrıntısına kadar düşünerek, almalıdır.

Misafir nasıl karşılanır, nasıl ağırlanır ve nasıl uğurlanır herkese göstermeliyiz. Ayrıca bu davranışımızı da sadece Hopalılara değil bütün rakip taraftarlara göstermeliyiz.

Not:Bal ligi şampiyonluğu yolunda Kelkit Belediye Hürriyet Sporumuza başarılar diliyorum. 

YORUM EKLE