İSTEDİĞİNİ BAŞARAN BAŞKAN ERCAN ÇİMEN

Ezber bozan bir belediye başkanlarından biri olma yolunda ilerlemektedir. Kendinden önceki belediye başkanlarından farklı olduğunu her platformda göstermeye çalışmaktadır. Kendini farklı kılan zarflarını fark edilmesi için elinden gelen çabayı, gecesini gündüzüne katan bir başkan.

Sayın belediye başkanımız ile her an her yerde karşılaşmak mümkün. Gece yâda gündüz fark etmez her yerde karşımıza çıkması an meselesi. Karşılaşmak için sokakta olmamız gerekmez. Bir mekândan yâda evinizin önünde, bir bakmışsınız kapınızın zili çalındığı anda karşılaşabileceğiniz bir kişiliğe sahiptir. Siz onu davet etseniz de, davet etmeseniz de Tanrı misafiri olarak ta kapınızı çalabilir. Eşini de yanı başından ayırmamaktadır.

Ercan Başkanımızı diğer belediye başkanlarından ayıran en önemli özellik sosyal medyayı çok aktif kullanmasıdır. Facebook başkanımızın en çok kullandığı sosyal medya kanalıdır. Sürekli güncel olarak kullandığı sosyal medya kanalları vasıtasıyla da kendi ile iletişim kurma imkânı sağlamaktadır.

Halkın yararı doğrultusunda yapmaya çalıştığı hizmetler için kendisine sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirken eleştireceğimiz konularda tabi olacaktır. Umuyorum ki okuyucularım vermek istediğim mesajı en doğru şekilde yorumlarlar yanlış yorumlara meyil vermezler.

Ercan Başkanımızla siyasi görüş farklılığımız olabilir yâda olmaya bilir. Önemli olan Gümüşhane’mize yapmış olduğu hizmetlerdir. Bir belediye başkanı seçildikten sonra ildeki tüm yurttaşların belediye başkanı olmalıdır ayrım yapmamasıdır. Ve o belediyeden hizmet alan yurttaşlarda belediye başkanı seçildikten sonra kendi belediye başkanları olarak görmek durumundadırlar. Belediye hizmet konusunda her yurttaşa eşit ulaşmak zorunda olduğu gibi, yurttaşlarda belediyenin yanlışlarını eleştirdiği gibi doğrularını da takdir etmeleri gerekmektedir.

Klimalı durak uygulaması. Ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyan bir uygulamadır. Birçok kişi tarafından israf olarak karşılansa da kış aylarında dua edenlerin sayısını hesap edemeyiz.

Belediye otobüslerinin halkın hizmetine sunulması da takdire edilen bir hizmettir. Özellikle üniversite öğrencilerinin, sanayide çalışan emekçilerin bu hizmetten daha çok yararlanıyor oluşu da ayrıca bir üstünlüktür. Belediyemizin umuyorum ki en kısa sürede yeni güzergâhlarda halkın hizmetine sunacağı araçlarında hizmete girmesi oldukça değerli olacaktır. Bugün şehrin her yerine aktarma yapmadan gidebileceğimiz alternatiflerimizin olması oldukça önemli bir gelişmedir.

Parkmetre uygulaması biraz abartılı olmuş. Karşı olduğum bir uygulamadır. Şehrin trafik sorununun kaynağının halk olduğunu düşünmüyorum. Elbette ki duyarsız vatandaşlarımızın sayısı az değildir. Kısa mesafelere araçları ile gidenlerin sayısı oldukça fazla. Uygulamaya konulan parkmetre alanı sayısı oldukça fazla ve dakika uygulaması biraz değişmektedir.

Yeni konulan ekmek toplama uygulaması. Sayılı iller arasında yer alan bu uygula inanın birçok israfın önüne geçerek sokak hayvanların yaşamasına sebep olmuştur.

Yukarıda saymış olduğum belediye başkanımız Sayın Ercan ÇİMEN döneminde uygulamaya konulan birkaç hizmete değinmeye çalıştım. Yeni başlayan ve hizmete sunulacak olan uygulamalarda eksiklikler olacaktır. Şuanda eleştiriyor olmamız yeni hizmetler uygulamaya konan hizmetler sayesindedir.

Saygılarımla…

YORUM EKLE