KAR BAHANE MUTLU OLMAK ŞAHANE

Doğa olaylarının en güzellerinden birisi de kardır. Kış mevsiminin en güzel yanıdır yağan karı pencereden seyretmek. Hemen hemen hepimiz cama vuran farklı şekillerdeki kar tanelerinin eşsiz güzelliğinden etkileniriz. Kar, insanlara her zaman mutluluk vermiştir. Özellikle çocukların en büyük eğlencesi, en büyük hayalidir. Çocuklar bir yıl boyunca karın yağmasını, kardan adam yapmayı, kartopu oynamayı, karda kaymayı veya yuvarlanmayı dört gözle beklerler.
Bir sabah uyanıp da pencereden dışarı bakıp bembeyaz örtüyü gördüklerinde büyük bir heyecan ve sevince kapılırlar. Kar sadece çocuklara değil, büyükler için bile sevinç kaynağıdır. Trafik konusunda çeşitli problemler yaratsa da, günlük hayatı zorlaştırsa da neşesi, sıkıntısından daha güzeldir. Karın, insanlar ve doğa için de büyük yararları vardır. Bilindiği gibi kışın dağlara yağan karlar ilkbaharda erimeye başlayınca dereler barajlar, göller, göletler dolar.Böylece hem ülkenin elektrik ihtiyacı hem de sulama ihtiyacı giderilmiş olur. Yağmur suları  toprak tarafından çabucak emilemez. Bu yüzden bu suların çoğu kısa sürede denizlere dökülür ve toprağa işlemez. Oysa yere düşen kar yavaş yavaş eridiğinden, eriyen suların büyük bir kısmı toprağın altına gider. Ve bitkiler için yıl boyunca besin kaynağı olur.Böylece çiftçiler bu yıl iyi mahsül olacak diye mutlu olurlar.Toprak kar ile örtüldüğünde zararlı mikropların çoğu ölür ve böylece hastalıklar gözle görülür derecede azalır.

Karın yağması ile mutlu olan insan acaba gerçekten mutlu mudur? Belki geçici bir mutluluk ama öyle de olsa az bir şey değildir. Mutluluk, insanın sıkıntı ve kederinin olmaması durumudur. Mutluluk kişinin kalbinin kuşlar gibi kanat çırpması, yüzünden kocaman bir gülümsemenin eksik olmamasıdır. Mutlu olan insan, çevresine de ışık saçar. Yaydığı pozitif enerji ile hayatımıza anlam ve güzellik kazandırır.

Bazen kazanılan bir sınav, bazen iyi bir haber, bazen sıcacık bir sevgi sözü mutlu olmamızı sağlar. Ama sebebi ne olursa olsun mutluluk, dünyanın en güzel duygusudur. Bu duygu, kişiye cesaret verir, onu alıp başka dünyalara götürür. Kişinin özgüvenini yerine getirir.

Neşeli olan, her zaman yüzü  gülen insanların çok daha uzun bir ömür sürdükleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bazı hastalıkların da kederden insana musallat olduğu halk arasında söylenegelir.

Peki ne yapmalı da mutluluğu elden bırakmamalı, mutluluk insanın elinde olan  bir şey mi? Bazen elde olmayan sebeplerle mutsuz olsak da mutluluğu bir yaşam tarzı olarak benimsemek sizin elinizde. Hayata pozitif bakın, bardağın boş değil dolu tarafını görün. Her zaman gülümserseniz hayat da size her zaman gülümser. Bunu yapabilmenin en kolay yolu ise içinde bulunduğunuz durumdan şikâyet etmemektir. Bulunduğumuz yerin zamanın ne nimetlerin kıymetin bilmeli elden çıkmadan bu nimetleri koruma adına insana yüklenmiş misyonu en en iyi şekilde idrak etmemiz gerekir.

Gaflet uykusundan uyanan, dünyada zuhur eden olaylardan ibret alan, hakikate kör ve sağır kalmayan, ebedi yolculuğuna hazırlık yaparak tuhaf bir uyuşmuşluktan kurtulan insan gerçekten mutlu olabilir.

Kayıplarımız, yok oluşlarımız, çırpınışlarımız…

Hayatın kaç köşesi vardır?

Tutunabileceğimiz.

Mutlu olduğunuz, üzgün olduğunuz, yalnız olduğunuz, güldüğünüz, ağladığınız, sevdiğiniz, sevildiğiniz, üzüldüğünüz, üzdüğünüz, hayatı sevdiğimiz kadar, hayattan bıktığımız kadar yaşadığımız her an için bir köşesi vardır.

Hayata mutluluk köşesinden tutunarak yaşama dileğiyle…
YORUM EKLE