KELKİT’E FAKÜLTE İSTİYORUZ AMA...

Evet bütün Kelkitliler olarak, ilçemizde bir  veya birkaç fakülte olmasını elbette istiyoruz. Bunun içinde var gücümüzle çalışmalıyız. Özellikle şu seçim arifesinde bu konu daha büyük ehemmiyet arz ediyor. İlçemizde faaliyet gösteren bütün sivil toplum örgütleri bir araya gelerek gerekli yerlere gerekli mesajları vermelidirler. Yine seçim öncesi ilimizde güçlü olan MHP, AK PARTİ ve CHP gibi siyasi partilerimizin milletvekili adaylarıyla bizzat görüşülerek, onlardan söz alınmalıdır. Gerekirse bu iş siyasi koz olarak dahi kullanılmalıdır.

Ancak ilçemize fakülte veya fakültelerin gelmesini ticari olarak düşünerekten istiyorsak- ki öyle gözüküyor - yanlışa düşeriz.

Fakültenin ilçemize katma değer kazandıracağı aşikârdır. Ama bu tür okullarında  toplumda ahlaki çöküntüye de zemin hazırlayacağı kesindir. Ya canım herkes çoluk çocuğuna sahip çıksın demekle bu işler olmuyor işte. Ha ben burada okumaya gelen her öğrenciyi de potansiyel  suçludur  demiyorum. Sadece bu tür okulların bize artı ve eksilerini biliyor muyuz bunu soruyorum?

Sivil toplum örgütleri bu konuda yeterince bilgi sahibi mi? Yeterli hazırlıkları var mı? Gözbebeğimiz dini yurtlarımız, ocaklar, dernekler ve vakıflar bu duruma  hazırlıklı mı? Yeterince altyapıları var mı? Devlet yurtları var mı?  Bu sorularında cevabını vermek lazım.

Ve en önemlisi de halkımız bu konuda ne düşünüyor? Onların bu konuya bakış açısı ne? Onlar bu konuda fikir sahibi mi?

Yoksa fakülte gelsin de gerisini sonra düşünürüz mü? Diyoruz.

YORUM EKLE