MAHALLELİ KAZANSIN

Geçenlerde bir takipçimden bir mektup aldım. Bizi  yerel medyadan takip ettiğini, yazılarımızı  beğendiğini ve yazılarımızı daha sık yazmamız konusunda  eleştiri getirdiğini de ifade etmeliyim. Bu değerli okuyucumuza teşekkür ediyorum.

Değerli okuyucumuzun mektubunda ,geçmiş yıllarda mahallelerinde  yaşanan bir olaydan bahsetmiş . Bu konun günümüzle bir alakası olduğunu düşünmüş. Bizden de yazmamızı rica etmiş. Bende mektupta geçen olayı aynen sizlere aktarıyorum:

'Bizim mahalle sessiz sakin bir yerdi bir zamanlar. Amma velakin  mahallemize taşınan iki aile gelince işler değişti. Bu ailelerden biri Hüseyin amcalar, diğeri ise Hasan amcalar.

Hüseyin amcanın iki oğlu var. Bu çocuklar mahalleye hemen ısındılar. Sanki kırk yıldır bu mahallede yaşıyorlarmış gibi mahallenin her derdiyle ilgilendiler.

Hasan amcanın ise iki oğlu bir kız var. Bu aile ise sessiz sakin ve de içine kapanık bir aileydi. Amma bazen de kendi aralarında tartışma çıkardı. Her defasında komşular araya girer barıştırırdı.

Aradan birkaç yıl geçtikten sonra Hasan amcanın çocukları,  Hüseyin  amcanın çocuklarını kıskanmaya başladılar. Biri ne yaparsa o da aynısını yapmaya başladı. Aralarında tatlı bir rekabetten ziyade kim üstün gelir yarışına başladılar. Ama sonuçta hep mahalleli kazanıyordu.

Bir gün mahalleli iki aileyi  çağırıp bir toplantı yaptı. Toplantıdan çıkan karar şu oldu:

Önümüzdeki muhtarlık seçiminde iki ailede aday çıkaracak. Kim kazanırsa mahalleyi o yönetecek.

Her iki tarafta bunu kabul etti.

Muhtarlık seçimine kadar her iki tarafta harıl harıl çalıştı. Ama bu bir yarıştı. Bir taraf kazanırken diğer bir taraf kaybedecekti. Ama kazanan mahalleli olacaktı.  Neyse seçim yapıldı. Mahalle muhtarlığını H……  amcanı oğlu kazandı. Doğal olarak karşı taraf şimdiden gelecek seçimlere hazırlık yapmaya başladı. ''

Evet arkadaşlar bu mektupta yaşan olayları bugünde sanki yaşıyor gibiyiz. Sonuç mu? Muhtarlık sonucu belli. Günümüz sonuçlarının açıklanmasına az kaldı. Bekleyip birlikte göreceğiz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem YİĞİT
Adem YİĞİT - 6 yıl Önce

Ya hocam bu hikaye cumhur ittifakı ile millet ittifakı sanki