MEDET EY

Medet bize gelirse, senden gelsin çok şükür,
Kalpler senin emrinde, özün bize canan ey!
İsmail HAYAL

Ey izzet-i rahmetinden gönüllerimize rahmet yağmurlarını gönderen Rabbimiz. Bugün gözyaşlarını dertlerine sırdaş edinen on binlerce yahut milyonlarca kulunun hissiyatına tercüman olan bu satırlarımı bir Kıtmir’in duası olarak kabul et ne olur. Kabul et ki artık dua zamanıdır. Makamına dönüp “medet ey” deme vaktidir.  

Medet ey! Bizler verdiğin nimetlere karşılık eşref-i mahlûkat sıfatında değiliz artık. Verdiklerin karşısında hadsiziz, günahkârız ve isyankârız. Hayvanlar ve diğer bütün mahlûkatlar bile verdiklerin karşısında şükrederken bizler hala isyan etmeye devam ediyoruz.

Medet ey! Bize atalarımız tarafından asil kanlarıyla, şeref ve namuslarıyla yoğurduğu ve emanet ettiği güzide yurdumuz üzerinde entrikalar baş göstermeye başladı. Dünyanın salya ve sümüklerini akıtarak gıpta ettiği yurdumuzun şu son haddede geldiği durumu izah edemiyoruz.

Amerikan ve Yahudi lobisi boş durur mu zannettiniz? Değil gördüğünüz ve gördüğümüz gibi. Dün siyasi, ekonomik olarak uluslararası platformda en üst seviyede yer alan güzel ülkemizi kumandası malum güçler elinde oyuncak ediyorlar. Samimi ve gerçekten inanan insanların duaları ile bu karanlık günler aydınlığa erecek. Rabbim bu şerden bir hayır gösterecek bizlere.

Medet ey! Dost bildiğimiz ve güvendiğimiz insanların darbeleri daha çok rencide ediyor bizleri. Gayesi sadece Allah rızası olduğunu düşündüğümüz ve güvendiğimiz cenahların gelinen bu son haddede günahları yok mudur? Bu hal ve gidiş samimiyetine inandığımız insanları rencide etmiyor mu? Baştakilerin günahlarını alttaki samimi ve ihlaslı insanlar çekmek zorunda mı? 

Kim ne kazandı ve kim ne kaybetti? Muhasebesini yaptınız mı hiç Allah aşkına? Dün bir ve birlik olanların arasına kimler attı nifak tohumlarını? Hiç düşündünüz mü? Dün bir tarafa vuran medya bugün o vurduğunu nasıl savunuyor görmüyor musunuz?

Düşmanımın düşmanı dostumdur” felsefesinde olanları sizler dost mu zannediyorsunuz? Değil elbette. Biz dün bir olduk, bugün yine biriz ve yarın da bir olacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu ülke Alevi, Sünni, Lazı, Kürdü ve Türk’üyle zengin bir coğrafya ve kültürler mozaiğidir. Bu kültür bizim zenginliğimizdir. Ve bizler bu kültürün birer deseniyiz.  

Medet ey! Bizler aciziz. Güzel ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar karşısında Hz Yunus’un balık karnında düştüğü o zor ve meşakkatli dönemde yaptığı “Lailaheilla entesübhaneke inni küntü minezzalimin” duasıyla niyaz ediyoruz.

Rabbim sen bu kara bulutları güzel ülkemizin üzerinden kaldır ne olur. Bizi yine bir ve beraber eyle. Bizi Amerika ve İsrail başta olmak üzere düşman devletlerin ve onların piyonlarının kahrolası oyun ve entrikalarından muhafaza buyur. Devletimizi ve milletimizi ilelebet payidar eyle. Güzel ülkemiz üzerinde hain emelleri olanların plan ve entrikalarını başlarına geçir. Sen her şeye kadirsin. (Amin)   
YORUM EKLE