Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Yüreğimin De Engeli Yok Ki!

Yüreğimin De Engeli Yok Ki!

Özel Öğrencilerin 4 Yıllık Emekleri Görücüye Çıktı

437
Gösterim
Gümüşhane'de zihinsel engelli öğrencilere eğitim veren Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerinin 2008-2012 yılları arasında yaptıkları eserler için sergi açıldı.

“Yüreğimin de engeli yok ki” sloganı ile gerçekleştirilen resim ve el sanatları sergisinin açılışını Vali Vekili Cahit Karatepe yaptı. Açılış törenine Vali Vekili Karatepe’nin yanısıra, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, okul müdürleri,  öğrenciler ve merkeze katkı sağlayan işadamları ile üniversite öğrencileri katıldı.

Öğrencilerin yaptıkları pul, taş, takı, boncuk, atık malzeme ve boyama eserlerini hayranlıkla izleyen konuklar, şaşkınlarını gizleyemedi. Engelli öğrencilerle birlikte sık sık hatıra fotoğrafı da çektiren Vali Vekili Cahit Karatepe, 31 öğrencinin eğitim aldığı okulun Gümüşhane’de ciddi manada ki bir eksikliği giderdiğini söyledi.

“Çocuklar bizim mirasımız” tespitinde bulunan Karatepe, okulun; hem zihinsel hem de fiziksel engelli, hareket kabiliyeti sınırlı çocukların bir nebze de olsa hareket alanlarını genişletme düşüncesiyle hizmet verdiğini ifade etti.

Sergide elleriyle, emekleriyle, el işlemesi, resimler, boncuklardan yapılan eserleri hayranlıkla izlediklerini kaydeden Karatepe, “Zamanında çenesini dahi hareket ettiremeyen çocuklarımız bu okul sayesinde kendileri yemek yemeye başladı. Burada çeşitli örnekler var. İnşallah bundan sonra da bu güzel hizmetlerin devamı noktasında bizlerde üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 1
1 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 2
2 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 3
3 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 4
4 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 5
5 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 6
6 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 7
7 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 8
8 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 9
9 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 10
10 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 11
11 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 12
12 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 13
13 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 14
14 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 15
15 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 16
16 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 17
17 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 18
18 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 19
19 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 20
20 / 21
Yüreğimin De Engeli Yok Ki! 21
21 / 21
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *