NEDEN DARBE

12 yaşında 12 Eylül 1980 askeri darbesini yaşadım.Çocuk aklımla ne oluyor derken yakınlarımın kulağı radyoya dayanmış şekilde “ordu yönetime el koydu” haberi çınladı kulağımda. Ertesi gün “sokağa çıkma çocuk evine gir” diye bağıran asker sesleri...

15 Temmuz 2016 da kabus gibi geçirdiğimiz karanlık gece. Sevindim çünkü sabahı bir o kadar aydınlık olmasıydı. Onca yıldır hizmet ettiğim devlet, neden bu hale geldi? Sorusunu sordum defalarca kendime. Belki birlikten kuvvet doğar sözünden hareketle cemaat tarikat, iyi niyetle dinde ibadet etmek için bir araya gelen topluluklardır.

Ancak ve ancak;

Öğrencilere verilen  bedava burslar

Çalınan sınav soruları

Evlendirme katalogları ve kurulan evlendirme merkezleri

Toplatılan kurban derileri

Hizmete yardım kampanyaları

Liyakatsız ve sadakatsız işgal edilen devlet kadroları

Deşifre edilerek yurtdışına sızdırılan ve servis edilen devlet sırları

Özellikle askeri  okullardan uzaklaştırılan masum vatan evlatları

Mesleğinden olan ve canına kastederek hayattan kopanların geride bıraktıkları

Hangi cemaattensin?? Sorusunu sorarak her yerden dışladıkları

Ocu bucu şucu diyerek milleti ayrıştırma politikaları

Kardeşi kardeşe düşürme planları.

Ve sonuç ; Darbe..Neden Darbe? Kan dökerek sivil iradeyi hiçe sayarak yönetimi ele geçirmek. 12 yaşımda anlamadığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Nihayet kan döküldü.Meclis, emniyet,Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı üzerine bombalar yağdı.  Özel Harekette görev yapan yiğitlerimizin canice şehit edilmeleri. O karanlık bitmeyen uzun gecede F-16 seslerinin beyinlerimizi darmadağın etmesi.

Bunları yapanlar asla ve asla cemaat olamaz Müslüman olamaz diye düşünüyorum.  Bu olaylar müslümanın yapacağı işler değil.

Müslümanlıkta, mevki ve makam hırsı uğruna aç gözlülük ederek gözü dönmüş bir şekilde insanları öldürmek var mı? 

İlahiyat Fakülteleri, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumların görevlerini aracı başka örgüt, cemaat vs. adına ne derseniz deyin üstlenmesine gerek var mı?

A'RÂF-3: Rabbinizden size indirilene (Kur'an'a) uyun. O'nu bırakıp da başka dostların peşlerinden gitmeyin. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!)

Seni Rabbine yaklaştırmak için başkalarına değil, yüreğine ihtiyacın var.İbadetini yapıyor musun, namazını kılıyor musun, Kur'an-ı Kerim'i hakkıyla okuyor musun, Peygamber Efendimizin Hadislerini hakkıyla okuyup anladın mı; bunları gerçekleştirdiysen zaten ışığa ulaşmışsın; başka bir şeye ihtiyacın yok.

Bugüne kadar var olan ayakta kalan devletlerimiz bütün güzelliklerin ve faziletlerin kaynağı olan adaleti ve İslam dininin bahşettiği güzellikleri yaşatarak halkı yönetmişlerdir.

İslam dini; sevgi- saygıyı, merhameti, yardımseverliği ve insana verdiği değeri onuru ve güler yüzlü olmayı öğreten aşılayan yüceliğe sahip bir dindir.

Dini alet ederek oyunlarını emellerini gerçekleştirmek isteyenlerin asıl amacı 15 Temmuz da ortaya çıktı. Dini kullanan cemaatin başımıza ne işler açtığını gördük.

Bunu yaparken bu milletin tarihini unutmuşlar neler yaptıklarını ve yapacaklarını da unutmuşlar.

Ve milletimiz canı pahasına darbeci cemaate yol vermedi vermeyecektir.

Doktora tezinde  “Vatanına bayrağına toprağına canını siper eden, ölüme koşan “Türk milletinin Ruhu” başlıklı konu olsa dahi bunu asla analiz edemeyeceklerdir.

Ya sonrası!! Var olan başka isimler altında cemaatler biliniyor. Endişem bundan sonraki devlet yapılanmasında çeşitli adlar altında olan cemaat veya gurupların boş olan kadrolara iştah kabartması.  Bu ülke inanın ikinci bir cemaat darbesini kaldıramayabilir. Cemaat değil, liyakat sistemi ile dinamik yapı kurulmalıdır.

Acı bir deneyim yaşandı.”SÜTTEN AĞZI YANAN YOĞURDU BİR DEĞİL BİN DEFA ÜFLEYEREK YEMELİ”.
YORUM EKLE