Neden Olmasın? (Atatürk Caddesini Yayalaştırıyoruz)

Gümüşhane’de son yıllarda nüfusa paralel olarak motorlu araç sayısı artmış, artan araç sayısı ile şehir trafiği çekilmez bir hal almıştır.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan tek yön uygulaması şehir içi trafiğini bir nebze rahatlatmış olsa da artan araç sayısı ve kural bilmeyen sürücüler nedeniyle; şehir, günün belirli saatlerini karmaşa halinde geçirmektedir.

Tam bu noktada şehir merkezinde neden bir trafiksiz cadde olmasın ki fikri aklıma gelmektedir.

Ülkemizdeki birçok ile ve komşu illerimize baktığımızda neredeyse hepsinde trafiksiz cadde veya caddeler bulunmaktadır.

Peki, Gümüşhane'de Atatürk Caddesi’ni yayalaştırmak için önümüzde bir engel var mıdır?

Örneğin Belediye önünden Vakıfbank'ın olduğu kısma kadar caddeyi trafiksiz hale getiremez miyiz?

Kuşkusuz bu öneriye bası esnaflarımız sıcak bakmayacaktır.

Ancak esnafımızın, trafiksiz caddelerde insanlarımızın kendilerini daha güvende hissedip, tezgâh ve raflara daha fazla odaklanıp daha fazla alışveriş yapacağını göz ardı etmemeleri özellikle üstünde durmak istediğim bir husustur.

Sayın Ercan ÇİMEN'in Belediye Başkanı olmasından sonra artan belediye yatırımlarına baktığımızda bu kısmın yayalaştırmanın, gelişen ve büyüyen Gümüşhane’ye yakışır nitelikte olacağı düşüncesindeyim.

Zafer meydanı altında bulunan ve %50 dolulukla çalışan mevcut kapalı otopark ile gençlik merkezi ve kapalı pazar yeri altına yapılan otopark yatırımları bu alanın yayalaştırılmasının herhangi bir olumsuzluk yaratmayacağının açık göstergesidir.

Atatürk Caddesinin yaklaşık 180 Metre uzunluğundaki bu kısmının her 30 metresine bir ilçemizin isminin verilmesi ve o ilçe ile ilgili motiflerin bulunması çok şık ve insanların ilgi duymasını sağlayacaktır.

Atatürk Caddesinin bu kısmının yayalaştırılması durumunda başta daha refah yaşam alanı bulacak olan Gümüşhane halkı olmak üzere şehir esnafı ve otopark işletmeleri kesinlikle kazanan olacaktır.

Oluşturulacak rengârenk ve pırıl pırıl bir trafiksiz cadde, Gümüşhane'nin vizyonu için iyi bir adım olmakla beraber şehrin ihtiyaçları arasında da bulunmaktadır.

Önerilere her zaman açık olan ve yenilikçi hamleleri ile Gümüşhane'yi yeniden inşa etmek için kolları sıvayan Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen'den bu önerinin gerekli platformlara taşınması kaydı ile geliştirilmesi, olgunlaştırılması ve uygulanması için çaba sarf etmesini kendisinden ''daha huzurlu yaşamak isteyen'' Gümüşhane halkı adına talep ediyorum.

Daha mutlu ve huzur içerisinde yaşayabileceğimiz bir şehre kavuşmak dileği ile,

Sağlıcakla kalın.
YORUM EKLE