Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29

EMİTT Başladı

Dünyanın en büyük 5.turizm fuarı olan ve Gümüşhane’nin de bu yıl 10.kez katıldığı EMİTT Turizm Fuarı başladı.

652
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Dünyanın en büyük 5.turizm fuarı olan ve Gümüşhane’nin de bu yıl 10.kez katıldığı EMİTT Turizm Fuarı başladı.

Türkiye’nin yabancı katılımının en yüksek olduğu fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı.

Olumsuz hava şartlarına rağmen üst düzey bir katılımın olduğu ve 12 Şubat’ta sona erecek fuara 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Bu yıl onursal ülke olarak Arjantin’in belirlendiği fuarda, 60’ın üzerinde katılımcı ülke arasında Kazakistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İtalya, Venezüella, Endonezya ilk kez fuara katılıyor. Temsil noktasında Arjantin Kültür ve Turizm Bakanı, K.K.T.C Kültür ve Turizm Bakanı, Filistin Turizm Bakanı, Tataristan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı, Arap Turizm Örgütü Başkanı, Rusya Turizm Federasyon Başkanı, Slovenya Turizm Kurulu Başkanı ve diğer ülkelerin üst yönetim temsilcilerinin katıldığı fuar bu yönüyle uluslar arası turizm hareketlerini yönlendiren duruma geldi.

Fuara 5 firma ile katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, “Bu dev organizasyonda ilimizi temsil etmeye çalışıyoruz.  Fuarda ilgi ve beğeninin odağı olan Gümüşhane standı yine tasarımıyla ve görselleriyle ön plana çıktı. Edindiğimiz tecrübeler ışığında sınırlı imkânlarla rasyonel çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle bu fuara hazırlık çalışmaları kapsamında yaptırdığımız Gümüşhane’nin Tanıtım Belgeseli Türkçe-İngilizce DVD’si ve Karaca Mağarası Tanıtım DVD’si büyük ilgi görmektedir. Her yıl daha da büyüyen turizm pastasından ilimize daha fazla pay alabilmek için tüm gayretimizle Gümüşhane’yi en güzel biçimde tanıtmanın çabası içerisindeyiz. Bu yolda bize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *