ORMAN KATLİAMI

İlimizde orman katliamı oldukça sık. Bu duruma nasıl vicdanınız izin veriyor. Hala anlam taşıyamadım.

Maden işletmeleri arama yapmak için, atık tesisi yapmak için bunca ağacın yok edilmesi neden?

Sonrada biz bu kadar ağaç dikiyoruz diyerekten sucunuzu bastırmayın. Bir ağacın yetişmesi ne kadar sürüyor bunu biliyorsunuz.

Ormanların kesimi ile erozyon oluşumunu tetiklediğinizin farkında değimlisiniz?

Bunlara nasıl önlem alacaksınız?

Peki, Bunlara cevap verin biz bunu yaptık, yapacağız demeyle olmuyor.

Ekosistemin dengesi ile oynayarak bir an önce tehlikeleri kendi ellerimizle hazırlamış olmaktayız.

KOZA ALTIN A.Ş. İlimizde tam kadrolu faaliyet gösteren dört dörtlük denilecek bir şekilde çalıştırılan bir fabrika idi. Ama ne yazık ki kaderi ile baş başa bırakıldı.

GÜMÜŞTAŞ A.Ş. Bununda ilimize katkısı büyük olduğunu unutmamak gerekir. Son derece mükemmel teknolojik makineler ve cihazlara çalışan bir fabrikadır.

YILDIZ BAKIR MADENCİLİK A.Ş. bu şirketin ilimize eleman haricinde hiçbir katkısı olmadığını görmekteyiz. Yıllarca işçiler parasını alamayarak işlerinden olmuştur. Köy dere ve yol drenaj sistemlerini yok ederek tüm bahçelerin kimyasalla sulanmasına sebep olmuştur. Şimdi en yakın zamanda kuracak olacağı yeni atık barajı ile dünya ağaç katliamı gerçekleşecek. Onu geçtik gecen yıl maden arama izini verilerek yeni saha açılmasında dünya ağaç kesildi halada kesimine devam edilmektedir.

Sözde Taksimde ağaç katliamı var diye feryat edenler neden gerçek ağaç kesiminde sessiz kalıyor. Bunu anlamış değilim. Bu ormanlar birilerinin parası ile dikilip korunmadı. Bu ormanlar atalarımızdan kaldı ve korundu şimdi ise bizler koruyacağız.

Buradan Tüm Gümüşhane yetkililerine sesleniyorum. Hiçbir şekilde Ormanlardan kesilecek bir ağaç gereken yerlere kadar çıkacağımızı ve gerekirse eylemlere kadar gideceğini vurguluyorum…




YORUM EKLE