Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Siyaset HAS Parti'de Kongre Süreci Başladı

HAS Parti'de Kongre Süreci Başladı

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Gümüşhane teşkilatında kongre süreci başladı.

2004
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Gümüşhane teşkilatında kongre süreci başladı.

İlk olarak 10 Haziran Pazar günü Gümüşhane Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi'ni yapacak olan HAS Parti, 1 ay içerisinde ilçe kongrelerini tamamlayarak il kongresini gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan HAS Parti İl Başkanı Niyazi Karagül, kuruluş aşamasında kısıtlı zaman nedeniyle teşkilatlanmada acele etmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, ilk başlarda istedikleri gibi teşkilatlanamadıklarını, şimdi de ince eleyip sık dokuduklarını söyledi.

O günkü şartlarda partiyi 15 gün içerisinde kurmak zorunda olduklarını, şimdi ise sağlam ve güçlü teşkilatlar oluşturma gayretinde olduklarının altını çizen Karagül, üye sayılarının her geçen gün arttığını, üyeler arasından istişare ile seçtikleri partililerin yönetim listelerine gireceklerini dile getirdi.

Yönetim listelerine giremeyen partilileri delege listesine yazdıklarını ifade eden Karagül, 10 Haziran Pazar günü yapacakları Merkez ilçe kongresi için 100 kişilik delege listesini İl Seçim Kurulu'na teslim ettiklerini belirterek, “Önümüzdeki süreçte Has Parti siyasi denklemin en önemli unsuru haline gelecektir, hem halkımızın ilgisi ve hem de üye sayımızda ki artış bunu net olarak göstermektedir.” şeklinde konuştu.

“GÜMÜŞHANE, AKTİF BİR HAS PARTİ MUHALEFETİNE TANIKLIK EDECEK”

Gümüşhane'de siyasetin tıkandığını ve halkın yeterli hizmeti alamadığını ifade eden Has Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Çakır ise bunun HAS Partiye olan ihtiyacın daha da artmasına sebep olduğunu ifade etti.

Özellikle yerel yönetimlerden hizmet alamayan Gümüşhane'de iktidar partisinin halka umut vermediğini öne süren Çakur, “Bu da ciddi bir alternatife ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Tıkanan bu siyasi sürecin önünü açacak tek parti Has Parti'dir. Biz ciddiyetle hazırlıklarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde Gümüşhane çok daha aktif bir Has Parti muhalefetine tanıklık edecektir. Sorunların farkındayız, çözümler üzerinde hazırlıklar yapıyoruz. Hazırlıklarımızın ardından hem sorunları ve hem de çözüm yollarını halkımızla paylaşacağız.” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *