PROJENİZ HAZIRMI?

Özellikle bölgenin turizme elverişli hale getirilmesinde, her birimizin üzerine ne düşüyorsa birlikte hareket ederek hayata geçirmeliyiz. Geçtiğimiz günlerde önemli fırsat olduğunu düşündüğüm,  DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ) tarafından Gümüşhane de basın toplantısı yapılarak turizmi canlandıracak projeler hakkında bilgi verildi.  İmalat sanayi alanındaki desteklerin KOBİ niteliğindeki kar amacı güden ve imalat sanayi alanında faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilere yönelik olduğu açıklanırken, Kültür ve Turizm Altyapı desteklerine ise Kaymakamlıklar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Bölge, İl ve İlçe Müdürlükleri, Bakanlıklara bağlı kurum, kuruluş ve enstitüler, yerel yönetimler, mahalli idare birlikleri, üniversiteler, sanayi ve ticaret odaları, kar amacı gütmeyen kooperatifler ve STK'ların faydalanacağı bildirildi

Bu bilgileri yerel basınımızdan takip ettim.

Son yıllarda ülkenin tanıtımı bölgenin hatta ilin tanıtımı olarak ele alınan bu tür destekleyici projeler kaçırılmayacak bir fırsat olarak görüyorum. Hepimiz, bulunduğumuz yerlerden ilimiz için bölgemiz için  neler yapabilirizi düşünüyoruz ve zaman zaman da çeşitli yollarla dile getiriyoruz.

Valiliğimiz başta olmak üzere belediye ve kurumlar, sivil toplum kuruluşları bu konuyu ivedilikle paylaşmalı ve bir proje ekibi oluşturmalıdır. 9 ay bir süre verildi 20 günü geçti. Her geçen gün biraz daha elimizi çabuklaştırmamızı gerektirir. Kış turizmini de düşünerek, kamp sahaları, yamaç paraşütü, tırmanma, olimpik yüzme havuzu, tarihi ve kültürel değerlerin sergileneceği bir fuar alanı aklıma gelenler. Bunlar daha da çoğaltılabilir. Şehrin yüksek yerlerinde uygun alanlara Gümüşhane konakları mimarisinde dört mevsim konaklama hizmeti sunan şirin ve sıcak görünümlü bungalov evleri yapılabilir. Astım, tüberküloz,göğüs hastalıkları ve alerji hastalarına yönelik  havası temiz ormanlık bölgelere motel pansiyon vb.konaklama ve spor tesisleri  yapılabilir. Yine orman ve diğer yeşil alanlar stresi azaltmasının yanı sıra, morali düzeltmekte, saldırganlığı ve kızgınlığı azaltmakta, mutluluğu arttırmaktadır.

Oksijen üreten fabrika gibidir ormanlarımız. Ormanlık alanlarımızı sağlığımızın vazgeçilmez parçası olduğunu biliyoruz. Sadece buraları cazibe merkezi haline getirecek projelerimizi hazırlamalıyız.

Bu projeler hayata geçirildiğinde Gümüşhane de ki işsiz gençlerimize de istihdam sağlanmış olacaktır. Zaten turizmin en büyük getirisi, o ile katkısı ekonomik yöndedir.

Her yazılan her yapılan işin mutlaka bir faydası olur.

Osmanlı İmparatorluğu gümüş sikkelerini bu şehirde Gümüşhane de bastırmıştı. Yine memleketimiz tıpkı Osmanlı da olduğu gibi ülkenin gözde bir ili neden olmasın.
YORUM EKLE