Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantıları başladı.

İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantıları başladı.

Toplantının ilk gününde "deprem" gündem oldu.

1975
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
KAYNAK: Recep Ergin
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin bugün başlayan Kasım ayı toplantılarında “Deprem” gündem oldu.

      Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanı ve Gümüşhane eski Belediye Başkanı Naim Ağaç, Türkiye’nin depremle yaşamasını öğrenmesi gerektiğini söyledi.

      Toplantıda gündem dışı söz alan Ağaç’ın konuşmasının öncesinde İl Genel Meclisi başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Hakkari’de ki hain saldırıda şehit olan askerler ile Van’da meydana gelen depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, “Geçtiğimiz ay acı olaylara sahne oldu. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

      Çobanoğlu’nun ardından söz alan AK Parti Grup Başkanı İnşaat Mühendisi Naim Ağaç ise Türkiye’de ki deprem gerçeğine vurgu yaparak, “Ülkemizin büyük bir bölümü 1. ve 2. derece deprem kuşağında bulunmaktadır. Deprem sonunda ‘şu kadar insanımızın canı yandı, şu kadar kayıp verdik’ diye ağlamaktan ziyade ‘Türkiye’de 8 derece şiddetinde deprem oldu ama hiç zayiat vermedi’ denilmesi lazım. Ama gelinen noktada birbirini takip eden ihmaller silsilesi, kusurlar, kanunlardaki bazı boşlukları iyi değerlendiren fırsatçılar maalesef ülkemizdeki depremler sonucunda can kayıplarının artmasına sebep olacak inşaatlar yapıyorlar.” tespitinde bulundu.

      Gölcük depreminde 20 gün boyunca bölgede çalışma yaptığını hatırlatan Ağaç, “O günkü kusurlar neyse Van depreminde de aynısı geçerli. İnsanımızda müthiş bir vurdumduymazlık, bir şey olmaz anlayışı var. Binaların taşıyıcı sistemleri kriterlere ve deprem yönetmeliğine uygun değil. Umarım ülkemiz bundan yeterince ders çıkarır ve bunlar son acılar olur.” dedi.

      Gümüşhane için de bir değerlendirme yapan Ağaç, Gümüşhane kent merkezini de içine alan Torul ve Kürtün ilçeleri 3.derece, Kelkit vadisini içine alan Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinin ise 2.derece deprem bölgesinde yer aldığını fakat Gümüşhane’de ki inşaatların kalitesinin umut verici olduğunu söyledi.

     Depremlerin geride yetimler bırakan tabii bir afet olduğunu da dile getiren Ağaç, Türkiye’nin Van depreminin ardından birlik ve beraberlik anlayışı ile insanlarının seferber olması, devletin, siyasi partilerin tek vücut olmasının da takdire şayan olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *