SAYDES

SAYDES yani açılımıyla “Sağlık Yardımlaşma, Dayanışma ve Biriktirme Sandığı.” Birçok mesleğin mutlaka bu şekilde bir yardımlaşma sandığı vardır. Askeriyede OYAK, Eğitimde İLKSAN olduğu gibi.

Hayırlara ve çalışanlarına ekonomik ve sosyal birçok haklar kazandıracak olan bu genç oluşumun başında bugün genç ve çalışkan, 1978 Gümüşhane doğumlu olan Kürşad Emre Öğretmek bulunmaktadır. Yıllardır Gümüşhane’de başarılı çalışmaları ile örnek olan ve sevilen öğretmen ve bürokrat İltan Öğretmek’in de oğlu olan Kürşad Emre kardeşimizin bu zorlu ve meşakkatli yolda azim ve kararlı yürüyüşü ile gurur duyuyor ve her zaman kendisini alkışlıyoruz.

Gümüşhane’nin azmi, çalışkanlığı, üretkenliği, vatan ve millet sevdası, kıt imkânlarla büyük işlere imza atması, zorlukların ve her türlü sıkıntıları bertaraf etmesi, insani ve ahlaki özellikleri inanın bu genç kardeşimizde tamamen yerleşmiş durumda. Kısa zamanda SAYDES ismini yurdun dört bir yanında duyurmak, vizyon ve misyonunu hafızalara yerleştirmek, hızlı bir üye ivmesi kazanmak, üyelerine çok kısa zamanda ulaşabilmek, onların yanında olabilmek, seslerine kulak verebilmek ve müşküllerine el uzatabilmek kolay iş olmasa gerek. Bu yüzden genç hemşerimiz ve kardeşimiz Kürşad Emre Öğretmek’i tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.

Ve Gümüşhane ayağında bir başka çalışkan isim olan ve tüm Gümüşhane’de sevilen ve sayılan bir kardeşimiz olan Hasan Ateş kardeşimiz SAYDES temsilciliğini aynı başarılı ivmede hakkıyla yapmaktadır. Sadece sağlık alanında değil diğer tüm sosyal ve kültürel platformlarda onun adını görmeniz mümkün olmaktadır. Güler yüzü, çalışkanlığı, samimiyeti ve bu davaya inanmışlığı ile ön plana çıkmaktadır.  

Bazı kurulan derneklerimizin topluma yansıyan olumsuz izleri sonrasında çalışanların böylesi hayırlı derneklere ve oluşumlara “acaba” ile yaklaşmaları sonrasında tüm bu menfi izleri silen ve çok kısa zamanda haklı bir yer edinen SAYDES’in bu kısa zaman zarfında geldiği nokta her türlü alkışın ötesindedir. Ve Allah’ın izniyle de SAYDES ilelebet çalışanlarının gurur duyduğu, güvendiği, sagip çıktığı ve destek verdiği bir hayırlı tesis olarak devam edecektir.

Ben bunun altına inanarak ve güğvenerek imzamı atabilirim. Neden mi? Çünkü SAYDES’in başında tanıdığımız, bildiğimiz, her türlü hareketine ve çalışmasına kefil olduğumuz, ismi ve çalışmaları ile gurur duyduğumuz Kürşad Emre Öğretmek gibi bir garanti belgesi isim var da o yüzden. Ve ben o isme güvenerek Rabbim’in beni yanıltmayacağına da eminim.

Bu güzel hareketin tüm iş kollarına örnek olması temennileriyle tüm SAYDES ailesine en kalbi takdirlerimi sunuyor, SAYDES Başkanı Kürşad Emre Öğretmek ve SAYDES Gümüşhane Başkanı Hasan Ateş’e çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.
YORUM EKLE