Özgün müracaatını gerçekleştirdi

Gümüşhane'de 7 yıl boyunca AK Parti İl Başkanlığı yapan Yusuf Özgün, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için müracaatını gerçekleştirdi.

Özgün müracaatını gerçekleştirdi

Gümüşhane'de 7 yıl boyunca AK Parti İl Başkanlığı yapan Yusuf Özgün, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için müracaatını gerçekleştirdi.

2014 yılı Şubat ayından beri Gümrük ve Ticaret Bakanlığında Müşavir olarak görev yapan Özgün, dün görevinden istifa ettikten sonra bugün memleketi Gümüşhane'ye gelerek eşiyle birlikte İl Başkanlığına adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

Eşi ve yeğenleriyle birlikte parti binasına gelerek dosyasını İl Teşkilat Başkanı ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanı Mihdat Uçan'a teslim eden Özgün, Gümüşhane’yi en iyi tanıyan insanlardan birisi olduğunu, Gümüşhane’de herkesin derdiyle dertlenmiş, herkesin sevinciyle mutlu olmuş bir insan olduğunu söyledi.

“Bu başarı hikayesi inanıyorum ki 24 Haziran seçimlerinde de devam edecek”

Yaklaşık 30 yıllık siyasi hayatı içerisinde teşkilatların sandık başkanlığından, gençlik teşkilatlarına, il başkanlığına kadar hizmet ettiğini kaydeden Özgün, “AK Parti ülkemizi 2003 yılında o günkü kaostan çıkarıp, bugün ki muhteşem başarı hikayelerine kavuşturan bir parti. Bu partinin içinde olmaktan bizde mutlu olduk. Her zaman bu partide katkı vermekten ve hizmet etmekten keyif aldık. Bu başarı hikayesi inanıyorum ki 24 Haziran seçimlerinde de devam edecek. İnşallah daha önceki yükseliş trendini devam ettirerek bugüne kadar geldik, bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

“15 Temmuz darbesinde evde oturup kahvesini içenlerle, tanklara karşı dik duranların, uçakların bombalarının altında olanlarla bankamatik kuyruklarında olanların seçimi olacak”

24 Haziran seçimlerinin 15 Temmuz darbesinde evde oturup kahvesini içenlerle, tanklara karşı dik duranların bir seçimi olacağını, uçakların bombalarının altında olanlarla bankamatik kuyruklarında olanların bir seçimi olacağını düşündüğünü dile getiren Özgün, “Son süreçte yaşadığımız bu ittifaklarla da ve daha çok muhalefetin arka planındaki destekçilerine de bakınca bu açık açık görülüyor. Ben Gümüşhane’yi en iyi tanıyan insanlardan birisi olduğumu düşünüyorum. Gümüşhane’de herkesin derdiyle dertlenmiş, herkesin sevinciyle mutlu olmuş bir insan olduğumu düşünüyorum. Bu seçimde aday olmayı ve Gümüşhane’de milletime, halkıma hizmet etmeyi düşünüyorum. En iyi hizmeti benim edeceğimi düşünüyorum. Onun için de aday adaylığı için başvurduk. Allah neyi nasip ederse ona rıza göstereceğiz. Başvuran bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hepsi demokrasinin güzellikleri. Çıktıkları yolda başarılar diliyor, hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

YUSUF ÖZGÜN KİMDİR ?
Yusuf  Özgün 1966 yılında Gümüşhane'nin Torul İlçesi Zigana Köyü'nde doğdu. İlk ve Orta Öğrenimi'ni Zigana Köyü Okulu'nda, lise öğrenimini Trabzon Lisesi'nde tamamladı. Üniversite öğrenimini  Yıldız Teknik Üniversitesi,  Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği  bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Askerlik  görevini 1998 yılında Hava Harp Okulu'nda Yedek Subay olarak yaptı. 
 Üniversite yıllarından başlamak üzere Milli Gençlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Fazilet Partisi Gümüşhane İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 
2003-2004 yılları arasında AK Parti Gümüşhane Teşkilatı İl Yönetiminde görev aldı.
2004-2011 yılları arasında AK Parti Gümüşhane İl Başkanı olarak görev yaptı.
 2013-2014 yılları arasında T.C. Sağlık Bakanlığı'nda Şehir Hastaneleri projesinde Danışman Mühendis olarak görev yaptı.
2014 yılı Şubat ayından yılından itibaren T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakanlık Müşaviri (Bakan Danışmanı) olarak görev yapmaktadır.
 Özgün siyasi hayatının dışında 1998-2013 yılları arasında Gümüşhane'de ticaretle uğraşmıştır.
Gümüşhane için her platformda yoğun gayretleri bulunan Özgün, Sivil Toplum Kuruluşları alanında aktif görevler alarak, Gümüşhane Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) Başkanı (2000-2003), , Gümüşhane İş Adamları Derneği Başkan Yardımcılığı (2002-2004), Gümüşhane Spor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (2008-2010), Torul Voleybol Takımı Başkan Yardımcılığı (2010-Halen) görevlerini üstlendi.
Özgün, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER