AK Gençlik, Kılıçdaroğlu’na gazete gönderdi

AK Parti Gümüşhane İl Gençlik Kolları teşkilatı, katıldığı radyo programında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili söylediği ifadeler için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na içinde 18 maddelik reform paketini madde madde açıklayan "EVET" gazetesini postayla gönderdi.

AK Gençlik, Kılıçdaroğlu’na gazete gönderdi

AK Parti Gümüşhane İl Gençlik Kolları teşkilatı, katıldığı radyo programında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili söylediği ifadeler için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na içinde 18 maddelik reform paketini madde madde açıklayan "EVET" gazetesini postayla gönderdi.

PTT Merkez şubesi önünde toplanan ve birde basın açıklaması yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hamdi Özer, ülkenin ana muhalefet partisi ve siyasal tarihin en köklü siyasi hareketlerinden birisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun kullandığı “Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak, asıl onu düşünmemiz lazım” ifadelerini eleştirdi.

Yapılanın bir sistem değişikliği olduğunu, yürütmedeki iki başlılığın ortadan kaldırılarak Başbakanlık kurumunun kaldırılacağını, yürütmenin resmi ve fiili olarak başının Cumhurbaşkanı olacağını kaydeden Özer, “Cumhurbaşkanını ise doğrudan halk seçmektedir. Ayrıca getirilen yeni cumhurbaşkanlığı sistemiyle kuvvetler ayrılığı daha sert biçimde ortaya çıkmaktadır. Gelecek yeni sistemde başbakanlık kurumu kalkmaktadır” dedi.

Milletvekillerinin asli görevinin yapılan yasama faaliyetleri sırasında milleti parlamentoda temsil etmek olduğunu vurgulayan Özer, “Anayasa değişikliği oylamaları sırasında Kılıçdaroğlu’nun değişikliğin bir sayfasını karıştırmayıp, değişikliğin milletin menfaatine olup olmadığını sorgulamadan doğrudan hayır demeyi amaç haline getirdiği dünkü açıklamasında gün yüzüne çıkmıştır. Açıklama tam manasıyla fecaattir. Gerçeklerden ve doğrulardan uzak, millet için çalışmayı bırakmış sadece siyaset yapmayı amaç haline getirmiş bu zihniyet milletin iradesini yansıtmak olan asıl gayeyi çoktan unutmuştur. Sadece siyaset yapmayı öyle amaç haline getirmişlerdir ki derdi ya sadece AK Parti’ye muhalefet yapmak ya da bu milleti kandırmaktır” diye konuştu.

Siyaset yapmayı amaç haline getirmiş siyasi yapıların veya kişilerin millet nazarında hiçbir zaman teveccüh göremediği gibi uzun vadede kazanlardan olmadıklarının defalarca tatbik edildiğini, siyasetin asıl gayesinin millete hizmet olanlar için sadece bir araç olduğunu dile getiren Özer, “Biz kendilerini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siyasetin tek limanı ahlaktır” sözleriyle millet için doğru ve ahlaklı siyaset yapmaya davet ediyoruz. Anayasa değişikliğini idrak etmeleri adına, yeni sistemin Türkiye’ye ve milletimize kazanımlarını anlatmak adına kapımız her zaman açıktır. Bu fecaat bize bir kez daha göstermiştir ki birileri ahlaksızca milleti kandırmak adına çalışmaktadır. AK Gençlik olarak önümüzdeki 40 günde kapı kapı, kişi kişi çalışmalarımıza daha güçlü daha hızlı devam ederek yeni anayasa değişikliğinin “Millet için Evet” olduğunu anlatacağız. 16 Nisan inşallah daha güçlü Türkiye’nin miladı olacak, 16 Nisandan sonra bu devleti sadece gerçek sahibi millet yönetecektir. Bu duygu ve düşüncelerle “Gücümüz Millet, Kararımız Evet” diyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER