AK Parti Gümüşhane Merkez İlçe Kongresi yapıldı

AK Parti Gümüşhane Merkez ilçe 6.olağan kongresi yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Fahri Yalçın yeniden başkanlığa seçildi.

AK Parti Gümüşhane Merkez İlçe Kongresi yapıldı

AK Parti Gümüşhane Merkez ilçe 6.olağan kongresi yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Fahri Yalçın yeniden başkanlığa seçildi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen kongrede genel merkez adayı Fahri Yalçın’ın karşısında aday olmak isteyen Muammer Şeker ise aday olabilmek için gereken 21 delege sayısına ulaşamadığı için aday olamadı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık'ın da katıldığı kongrede kayıtlı 404 delegeden 305’i oy kullanırken, oyların 4’ü geçersiz, diğerleri Fahri Yalçın’a verildi.

Zaman zaman tartışmaların yaşandığı kongrede konuşan Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti'nin 16 yıldır Türkiye'de istikrarın sağlanması için mücadele ettiğini belirterek, buna engel olmak isteyenlerin kendilerini yollarından döndüremeyeceğini vurguladı.

Çalık konuşmasında CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'larla ilgili açılamalarına da şu sözlerle tepki gösterdi: “Tanrının kulu bir Sezgin var. Ne diyor? 'SİHA'larla teröristleri niye vuruyorsunuz' diyor. Kardeşim bu ülkenin birliğine, dirliğine, bütünlüğüne kurşun sıkan hangi terör örgütü varsa hangi terörist varsa biz onunla sonuna kadar mücadele edeceğiz. O SİHA'lar o teröristleri sonuna kadar vuracak. Bir tane terörist kalmayana kadar gazilerimiz için şehitlerimiz için askerimiz, polisimiz, milletimiz için sonuna kadar devam edecekler.”

Çalık, CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin Arakan’da yaşananlarla ilgili sarf ettiği sözleri ise şu sözlerle eleştirdi: “Ya inanamıyorum, gerçekten inanamıyorum. Bir anne olarak, bir kadın olarak inanamıyorum. Şimdi CHP Milletvekili Muharrem İnce bir açıklama yapıyor. Diyor ki 'Arakan'daki öldürülenler terör örgütüdür' diyor ya. Ya bebekler öldürülüyor ya. Bebekler annesiz kalıyor. Anneler çocuksuz kalıyor. Senin hiç vicdanın yok mu Muharrem İnce ya? Orada Müslümanlar katlediliyor ya. CHP'nin vicdanı yok mu kardeşlerim ya? Allah rıza için vicdan yok mu sizde ya? Myanmar'daki katliama göz yummanızı bir tarafa bırakıyorum. Üstüne üstük bir de oradaki katliama sesiz kaldığınız gibi katledilenler için de terör örgütü diyorsunuz. Yazıklar olsun size ya. Yazıklar olsun CHP zihniyetine diyorum.”

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Başkan Av. Celalettin Köse ve Başkan Fahri Yalçın’ın da birer konuşma yaptığı kongrede birlik, beraberlik vurgusu yapıldı.

Divan başkanlığını Naim Ağaç’ın yaptığı kongreye Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de temsilci gönderdi.

Yalçın'ın yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

1.    Hülya Selvi
2.    Hayati Akbağ
3.    Gürkan Sevim
4.    Mikdat Zengin
5.    Abdulkerim Ceylan
6.    Zeki Ünsal
7.    Hatice Doğan
8.    Fatih Gürses
9.    Hanefi Okur
10.    Alim Şahin
11.    Uğur Kartal
12.    Furkan Arıcı
13.    Harun Andiç
14.    Emre Özdamar
15.    Adem Kadakal
16.    Süleyman Demir
17.    Aysel Çelik
18.    Mustafa Dal
19.    Musa Er

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER