AK Parti Gümüşhane’de Temayül Yoklaması Yaptı

AK Parti Gümüşhane teşkilatı 7 Haziran’da yapılacak 25.dönem Milletvekilliği seçimleri için müracaat eden 25 aday adayından 19’unu kapsayan temayül yoklaması yaptı.

AK Parti Gümüşhane’de Temayül Yoklaması Yaptı
AK Parti Gümüşhane teşkilatı 7 Haziran’da yapılacak 25.dönem Milletvekilliği seçimleri için müracaat eden 25 aday adayından 19’unu kapsayan temayül yoklaması yaptı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve saat 10.00’da başlayan ve 16.00’a kadar devam edecek temayül yoklamasını AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral yönetirken divan heyetinde Rize Milletvekili Hasan Karal ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Cihat Ahıskalıoğlu da yer aldı.

Toplam bin 116 parti mensubunun kurulan üç sandıkta oy kullanacağı temayül yoklamasında Merkez ilçe mensupları 1 numaralı sandıkta, Kelkit ilçesi mensupları 2 numaralı sandıkta ve Köse, Şiran, Torul ve Kürtün ilçelerinin mensupları da 3 numaralı sandıkta oy kullanacak.

Oy verme işlemi öncesinde salonda bulunan partililere oy pusulalarında 2 kişiye oy vermeleri gerektiğini hatırlatan Saral, sonuçların açıklanmayacağını ve parti genel merkezinde saklı tutulacağını söyledi.

“BİZDEKİ BAYRAK YARIŞININ ÖTESİNDE DAVA İÇİN BAYRAKLAŞMA YARIŞIDIR”

AK Parti sevdalısı, AK dava gönüllüsü insanlar olarak bayrak yarışının ötesinde dava için bayraklaşma yarışında olduklarını kaydeden Saral, “Seçmeyi anlamaya, anlamayı mukayeseye, mukayeseyi de irfana dayandıran ve bu irfanla birlikte kadim medeniyetini oluşturan ecdadımızın ahvadıyız. Her AK Parti teşkilatı mensubu kardeşlerimizi bu dava şuuruyla, bu ruhla, omuzlarındaki bu yükü, bu emaneti milletimiz adına taşımaktadırlar. Bu sebeple ki omuzlarımızdaki yük Anadolu toprakları kadar, geçmişte anlı şanlı istiklal mücadelemiz kadar, istikbal davası kadar büyüktür. Benine ve bedenine teslim olanlar, ayaklarını sevenler bu yükü omuzlarında taşıyamazlar.” dedi.

Saral, 14 Ağustos 2001’de kurulan, 3 Kasım 2002’de de milletin kutsal ve değerli oylarıyla iktidara gelen ve 13 yıldan beri bütün ülke sathına destansı hizmetler sunan AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinde de bu hizmetkarlık yoluna devam edeceğini sözlerine ekledi.

Temayül yoklamasında partililerin oy kullandığı aday adaylarının isimleri şöyle: Abdulbaki Kara, Ahmet Atilla Yılmaz, Ali Haydar Dereli, Aydın Pişiren, Cihan Pektaş, Ernail Okur, Erol Tekçe, Hasan Kulaksız, İsmail Akçay, Korkmaz Atalay, Mahmut Sami Mallı, Muammer Duran, Mustafa Güler, Niyazi Karabulut, Ömer Ersoy Sözer, Rahmi Uçar, Seval Kaçıran, Ufuk Ustaoğlu, Yusuf Devran.

AK Parti’ye milletvekili aday adayı olmak için müracaat eden mevcut milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün ile 22. Dönem Milletvekili Sabri Varan ve ikinci tercih olarak Gümüşhane’yi gösteren Orhan Ünsal, Ömer Faruk Doğan ve Seçim Aydın temayül yoklamasına dahil olmadı.
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2015, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER