AK Parti’ye ilk müracaatı Yılmaz yaptı

AK Parti'de aday adaylığı başvuru süreci başladı

AK Parti’ye ilk müracaatı Yılmaz yaptı
AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı’nda 1 Kasım hazırlıkları hızlandı. 1 Kasım 2015'te yapılacak milletvekili erken genel seçimleri için aday adayı başvuruları başladı. Üç döneme takılanlar da başvuru yapabilecek.

Gümüşhane’de AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler, başvurularını partinin İl Başkanlığına gelerek bizzat yapıyor. Adaylık başvurusu yapan erkek aday adaylarından 5 bin lira, kadın aday adaylarından ise 2 bin 500 lira başvuru özel aidatı alınırken, engel oranı yüzde 40 ve üzerinde olanlardan ise bu ücret talep edilmiyor.

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, kamuda çalışan memurlar için istifa sürecinin bittiğini söyledi.

ADAY ADAYI BAŞVURULARI 3 EYLÜL'DE SONA ERİYOR

Gündüz, “Bizim aday adaylığı sürecimiz 3 Eylül Perşembe gününe kadar bitiyor. Aday adaylarının başvurularını alacağız. Daha sonra kesin adaylarımız da 18 Eylül’de açıklanacak. Mülakat veya temayüller Genel Merkez tarafından belirlenecek. Temayül büyük ihtimal yok. Daha önce aday adaylığı için müracaat edenler tekrar mülakata da çağrılmayacaklar. Yeni adayları mülakata alacaklar. Özellikle kamuoyu araştırması yapılacak. Teşkilatın görüşleri doğrultusunda adaylarımız belirlenecek. İlk müracaatımızı dün aldık. Memleketimize hayırlı olsun” diye konuştu.

İLK RESMİ MÜRACAAT DR. KÜRŞAT YILMAZ'DAN

Öte yandan Gümüşhane’de AK Parti’ye ilk resmi müracaatı Dr. Kürşat Yılmaz yaparken, Orman ve Su İşleri Bakanı Özel Kalem Müdürü ve Strateji Daire Başkanı Cihan Pektaş, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürü Prof.Dr. Osman Köse, Eğitimci Niyazi Karabulut ve Karayollarında Mühendis olarak görev yapan Ernail Okur’un da istifa ettiği ancak resmi müracaatı henüz yapmadıkları öğrenildi.

AK Parti’de aday adaylığı için müracaat sürecinin başlamasıyla birlikte Gümüşhane’de ilk aday adayı Dahiliye Doktoru Kürşat Yılmaz oldu. Erzincan’da dahiliye uzmanı olarak görev yapan Dr. Yılmaz, AK Parti’den aday adayı olmak için bugün görevinden istifa ederek AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı’na resmi müracaatını yaptı.

Kürşat Yılmaz kimdir?

1963 yılında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde doğan Dr. Yılmaz ilk, orta ve liseyi Kelkit’te okudu. Akdeniz Üniversitesi’nde Tıp Fakültesinde öğrenimini tamamlayan Dr. Yılmaz, 2 yıl Artvin Yusufeli’nde pratisyen hekim olarak çalıştı. Erzurum Tıp Fakültesi’nde dahiliye ihtisasını yaparak 20 yıl Erzincan’da dahiliye uzmanı olarak görev yaptı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 22:24

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER