Canlı Hilal Kart’ı anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, ‘Hilal Kart’ uygulamasının devlet eliyle insanları incitmeden yardım edebilmenin adı olacağını söyledi.

Canlı Hilal Kart’ı anlattı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, ‘Hilal Kart’ uygulamasının devlet eliyle insanları incitmeden yardım edebilmenin adı olacağını söyledi.

Yaptığı açıklamada 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin insanları yardıma muhtaç hale getirdiğini ve bunun utanılacak bir durum olduğunu iddia eden Canlı, “Utanacakları yerde, şimdilerde seçim nedeniyle yardım adı altında siyasi rüşvet verilmektedir. Seçim zamanlarında insanlarımıza yardım diye, dağıtılan kömür, ihtiyaç malzemesi gibi yardımlar, verilme yöntemi ve ifşa edilmeleri nedeniyle insanlarımızın gururlarını kırarak incitiyor” dedi.

MHP’nin bu meyanda seçim beyannamesine de koyduğu “hilal kart” uygulamasının devlet eliyle insanları incitmeden yardım edebilmenin adı olacağını kaydeden Canlı, “Hilal Kart dar gelirli vatandaşa, işini kaybeden, dâra düşen sosyal yardıma muhtaç kalan vatandaşlarımıza verilecek bankamatik kartı olup her ay hesaba yükleme yapılarak dar gelirli vatandaşlarımıza MHP iktidarında verilecek bir sosyal hizmettir.  Hilal Kart alan vatandaşlarımız bu kart ile istedikleri alışverişi yapabilecekler kömür, makarna, pirinç, nohut gibi temel ihtiyaçlarını "kendileri alacaklardır". Böylelikle de bu ihtiyaçları eskisi gibi "bir el tarafından" verilmeyerek kendileri alarak "mahcup ve ezik duruma" düşmeyeceklerdir. "Hilal Kart" sahipleri alışverişlerini kendi bulundukları mahallelerindeki bakkal, manav, kasap, küçük market, terzi, hırdavatçı, kömürcü gibi küçük esnaflardan alışverişlerini yapacaklardır. "Hilal Kart" süper marketler gibi dış ülkelerin sahip olduğu büyük alış-veriş merkezlerinde geçmeyecektir.  Kendi mahallesindeki "küçük esnaflardan alış-veriş yapabilecek" ve böylelikle de "küçük esnafın da yüzü gülecek" milli ekonomiye katkı sağlanacaktır. Yabancı sermayenin büyük alış-veriş merkezlerinde geçmeyerek hem "zengin daha zengin" yapılmayacak hem de "milli sermayemiz dış ülkelere gitmeyerek" yine kendi ülkemizde kalacaktır. Sosyal devlet olabilmenin yolu budur, vatandaşa hizmet götürürken fakiri fukarayı korurken asla incitmeyeceksin, bizim kültürümüzün bizlere kazandırdığı en önemli özelliklerden birisi de “bir elin verdiğini, diğer elin bilmemesidir” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER