CHP karıştı

CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, bu görevden almayı tanımadıklarını belirterek, yerine atanan Eda Akagün Çubukçu’ya görevi iade etme çağrısında bulundu.

CHP karıştı
CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, bu görevden almayı tanımadıklarını belirterek, yerine atanan Eda Akagün Çubukçu’ya görevi iade etme çağrısında bulundu.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane CHP il yönetiminin bilgisi dışında gelişen olay neticesinde il yönetimine bilgi verilmeden hiçbir hukuki ve ahlaki gerekçe gösterilmeden görevden alma kararı alındığını iddia eden Özdamar, Genel Merkez’in bu kararını tanımadıklarını ve görevi geri iade etmediklerini Genel Merkeze bildirdiklerini söyledi.

İdari mahkemeye yürütmeyi durdurması ve görevin geri iadesi hakkını saklı tuttuğunu dile getiren Özdamar, “Sayın Eda Çubukçu’ya genel merkezin almış olduğu bu kararın; birilerinin kişisel hesapları olduğunu, iki yıldır süren bir mücadele olduğunu, kendisinin henüz hiç birşeyi bilme fırsatının olmadığını, bireysel çıkarlar üzerinden genel merkezdeki birilerinin oldubittiye getirerek almış olduğu bu kararın bizleri, yani mevcut yönetimi incittiğini, kendisinin bu incinmişliğin üzerine il başkanlığına oturmasının doğru olmayacağını söyledim. Görevi geri iade ederse aynı zamanda gururu incinmiş olan bu insanların incinen gururlarını da geri iade edeceğini, böylece bir bütünsellik gösterip dostluğumuzu da kazanacağını ve kararını vermesini söyledim. İncinmiş insanların gururu üzerine il başkanlığına oturması durumunda asla yanında olamayacağımızı kendisine söyledim” dedi.

Gelinen noktada Çubukçu’nun İl Başkanlığı koltuğunu ‘hiç hak etmediğini’ savunan Özdamar, “Birilerinin ayak oyunlarına aldırmadan, birilerinin incinen onurlarına aldırmadan, görevi teslim etmemiş olmamamıza rağmen, hiçbir meşruluğu olmadığı halde kendini il başkanı görmesi oldukça komik ve düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

Sadece il yönetiminin görevden alınmak istendiğini, Çubukçu’nun açıklamasında ifade ettiğinin aksine Kadın Kolları İl Başkanlığı, Disiplin Kurulu ve Gençlik Kolları İl Başkanlığı’nın görevinin başında olduğunu, görevlerinden alınmadığını kaydeden Özdamar, “Bunları bilmeyecek kadar tecrübesiz ve bilgisiz bir yönetimin ve İl Başkanının kendilerini başkan ve yönetici sanmalarını CHP’nin vicdanına bırakıyoruz. Ayrıca 29 adet soruşturma dosyasını omuzlarında taşıma cesaretlerinin ve yüreklerinin olup olmadığını da soruyoruz. Görevi genel merkeze geri iade etmedikleri yada istifa etmedikleri sürece kendilerini müfteri ilan ediyoruz. Hiçbir aklıselim CHP linin kendilerini desteklemediğini de tüm sosyal demokratların bilgisine sunuyoruz” ifadelerini kullanarak “DİRENECEĞİZ” mesajı verdi.
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 16:32

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER