CHP PM Üyesi Matkap Gümüşhane’de

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi Nihad Matkap, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gümüşhane’ye geldi.

CHP PM Üyesi Matkap Gümüşhane’de
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi Nihad Matkap, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gümüşhane’ye geldi.

Gün boyunca Gümüşhane kent merkezinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan Matkap, akşam saatlerinde de parti binasında partililerle bir araya gelerek basın toplantısı yaptı.

İl Başkanı Atilla Sait Özdamar ve Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz’la birlikte düzenlediği toplantıda merkeze bağlı Demirkaynak köyünde bulunan ve faaliyetleri duran Koza Altın İşletmelerinden ayrılan işçilere seslenen Matkap, işçilerin sorunlarını dinledikten sonra genel başkan düzeyinde bilgi vererek sorunlarının grup toplantısında dile getirilmesi noktasında işçilere söz verdi.

“CHP GRUP TOPLANTISINDA SORUNUNUZA YER VERMEK İSTİYORUZ”

CHP olarak işsiz kalan madencilerin yanında olduklarını belirten Matkap, “İşveren ciddi baskı altında. Emeğe saygı yok. Bu konu ülke gündemine de getirilmeli. Sizde en azından bir platform oluşturarak, birlik ve beraberlik içerisinde sesinizi daha gür çıkarabilir ve daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Umudunuzu koruyun, bu böyle devam etmez. Konuyu Genel Başkanıma taşıyacağım. Salı günleri yapılan grup toplantısında dile getirmesi için çaba göstereceğim. Bu konuda toplumsal bir duyarlılık olması gerekli.” dedi.

“SUSTURULMUŞ, SİNDİRİLMİŞ BİR TOPLUM OLDUK”

Hükümeti, 2002’den önceki dış borç ve cari açık rakamlarıyla sert eleştirilere tabi tutan Matkap, “Vatandaşlar dış borçla, cari açıkla ilgilenmiyor. CHP olarak siyaset alanını bu yaşadığımız sorunların bitirilmesi için projelerle dönüştürmek istiyoruz. Gümüşhane gelişmişlik endeksine göre 81 il içerisinde 67.sırada. Susturulmuş, sindirilmiş bir toplum olduk. Soma ölümleri, Ermenek ölümleri 10 hükümet götürürdü. Tek sorun buralardaki denetimsizlik. Gün gelir hukuk herkese lazım olur. 17-25 Aralık’ın hesabını kesinlikle verecekler.” diye konuştu.

“NEDEN GÜMÜŞHANE İLK 10’DA DEĞİL DE 67.SIRADA?”

Gümüşhane ziyareti sırasında Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosunu, Kent Konseyini, Girişimci Kadınlar Derneğini, Eğitim Sen ve maden işçileri ile bir araya geldiğini belirten Matkap, “Gümüşhane’nin gelişmişlik sıralamasında 67.sırada olması çok önemli. Asıl sorgulanması gereken durum bu bence. Siyasetin temel görevi de bu sırayı ilk 10’a çıkarmaktır. Siyasetin başka görevi yoktur. Neden Gümüşhane ilk 10’da değil de 67.sırada. Bundan sonra sık sık geleceğiz Gümüşhane’ye.” ifadelerini kullandı.

“GÜMÜŞHANE’DEN MİLLETVEKİLİMİZ OLSUN İSTİYORUZ”

CHP olarak milletvekili çıkaramadıkları bölgeleri çok önemsediklerini dile getiren Matkap, önümüzdeki dönem Gümüşhane’den milletvekilleri olmasını istediklerini belirterek, bununla ilgili gayretlerinin devam edeceğini, CHP’nin Gümüşhane’de milletvekili seçmesi demenin Gümüşhane’de ki ekonomik ve sosyal yaşamın dönüşmesi demek anlamına geldiğini kaydetti.

“VATANDAŞLARIMIZ HÜKÜMETLE TERS DÜŞMEK İSTEMİYOR”

Gümüşhane’de ki ilk izlenimlerini de paylaşan Matkap, Gümüşhane’de vatandaşların hükümetle ters düşmeme gibi bir zorlama içerisinde olduklarını, ‘Aman ters düşmeyim ekmeğimden olmayayım’ anlayışının hakim olduğunu savunarak, bunun çok kötü bir durum ve anlayış olduğunu söyledi.

“EĞER MEDYA GÖREV YAPMAZSA BURANIN KALKINMASI GECİKİR”

Matkap, Gümüşhane’de yerel medya üzerinde de baskıların olduğu konusunda yaygın söylentiler olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu: “Eğer medya görev yapmazsa buranın kalkınması gecikir. Buradaki sorunlar aydınlatılmazsa kimse sorunları çözmek için herhangi bir gayrete girmez. Medyanın görev alanı çok önemli.”

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2014, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER