CHP’de kongre öncesi gerginlik hakim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Teşkilatı’nda, 20 Aralık’ta yapılacak kongre öncesi sert açıklamalar birbiri ardına gelmeye devam ediyor.

CHP’de kongre öncesi gerginlik hakim
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Teşkilatı’nda, 20 Aralık’ta yapılacak kongre öncesi sert açıklamalar birbiri ardına gelmeye devam ediyor.

CHP Gümüşhane İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, yaptığı basın toplantısında geçtiğimiz günlerde CHP Merkez ilçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Hüseyin Yılmaz’a sert açıklamalarda bulunarak kendisini partililikle asla bağdaştıramadığını söyledi.

Eryılmaz, “Partimiz kesinlikle gerçek CHP bilincine sahip adaylarla yola devam etmek zorundadır. CHP’lilik siyasi ahlak ve etik değerlerle bağdaşmalıdır. Ayrıca aday olacak arkadaşlarımızın gerçek CHP’lilikten asla taviz vermemeleri gerekmektedir. Patimize merkez ilçe başkan adayı olmak isteyen arkadaşımız, 7 Haziran seçimlerinde rakip siyasi parti AK Parti adayı ile birlikte siyaset yapmış olup şimdi de gelip CHP’de ilçe Başkanlığına adaylığını açıklamıştır. Bu arkadaşımın yaptıkları ile şu an CHP’den aday olmasını partililikte asla bağdaştıramıyorum” dedi.

Partide İlçe ve İl kongrelerinin başladığını belirten Eryılmaz, “Partimizce demokrasi şöleni olarak benimsenen bu süreçte, her sosyal demokrat gibi bizlerde oldukça mutlu ve guruluyuz. Bu aşamada temennimiz ve dileğimiz bizlere rakip olacak arkadaşlarımızın donanımlı, parti politikalarını ve tüzüğünü benimseyen daha doğrusu ne yaptığını bilen birisi olması yönündedir. Çünkü bu arkadaşlarımızın her hali ile bu ülkeye çok partili hayatı getiren CHP’ye yakışır vakarda olmaları gerekmektedir” diye konuştu.

CHP Merkez İlçe Başkan adayı Yılmaz’a eleştirilerini sıralayan Eryılmaz, “CHP hiçbir zaman yol geçen hanı olmayacaktır ve örgütümüz böyle hareketlere asla müsaade etmeyecektir. Çünkü aday arkadaşımızın birlikte hareket ettiği arkadaşlarının CHP’de siyasi geçmişi pek de parlak değildir. Eğer partimiz Gümüşhane’de bu kadar kan kaybetmiş ise bunun baş sorumlusu birlikte hareket ettiği arkadaşlarıdır. Siyasi hırs uğruna istifa ettirilen 135 arkadaşımızdan sadece 5 kişi geri dönmüş ve diğer arkadaşlar başka partilere gitmiştir. Sonuç olarak şunları söylemek istiyorum. Ben ilçeyi teslim aldığımdaki üye sayısı ile şu anki üye sayısı arasında yüzde 100 fark bulunmaktadır. Üye sayısı olarak tam toparlanma sürecinde iken yaratılmaya çalışılan bu hizip ortamına delegelerim asla müsaade etmeyecektir. Yukarıda bahsettiğim etkenlerle partimiz zaten yeteri kadar yıpratılmak istenmiştir. Ben mevcut ilçe başkanı olarak kesinlikle bu yıpranmaya müsaade etmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

CHP’nin son seçimlerde Gümüşhane’de kan kaybetmesinin nedenlerine de değinen Eryılmaz, “Partimizin son yıllarda kay kaybetmesinin nedenlerinden bir tanesi bu kongre süreçlerinden sonraki kaybeden örgüt arkadaşlarımızın maalesef partiyle çelişkili durumlar yaşamasıdır. Biz sadece partimiz için mücadele ediyoruz. Koltuktan güç almıyoruz. Partimizdeki görevimizi bununla bağdaştırmıyoruz. Dürüst siyaseti arkadaşlarımıza anlatmak zorundayız. Temennim bu kongre sürecinde güçlenerek çıkarak merkez ilçemize gerekli hizmeti sunma yönünde olacaktır” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER