Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Gümüşhane’de

Demokrat Parti (DP) Gümüşhane İl Kongresi, Genel Başkan Gültekin Uysal’ın katılımıyla Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Gümüşhane’de

Demokrat Parti (DP) Gümüşhane İl Kongresi, Genel Başkan Gültekin Uysal’ın katılımıyla Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Divan başkanlığını eski bakanlardan Muhammet Kelleci’nin yaptığı kongreye CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş ve partililer katıldı. 

“Mesele memleket, devlet meselesi ise bizim durduğumuz yer devletimizin yanıdır”

Kongrede konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’yi reklam arası görenlerin Türkiye’nin büyük geçmişini anlama imkanı olmadığını belirterek,  “Sırtımızı büyük geçmişe dayayarak o muhteşem geçmişi kucaklamalıyız. Bugün mesele, memleket meselesi ise, devlet meselesi ise bizim durduğumuz yer bellidir, devletimizin yanıdır. Bugün dini ve milli değerlerimizi bir yana bırakıp, hamasi bir iklim yaratarak Türkiye’nin beka meselesi vardır diyerek dün söylediklerini unutan birtakım siyasilerle birlikte yeni bir düzen kurulmaktadır.  Birileri operasyon yapılıyor diyerek milletimize telkinlerde bulunmaktadır. Eğer mesele memleketse biz memleketimizi savunuruz ama hiçbir şekilde hırsızları, hainleri savunmayacağımızı söylüyoruz” dedi.

“Türkiye’nin kararlı bir duruşu var”

Türkiye Cumhuriyeti Devletini uluslararası mahkemelerde yargılamaya kimsenin hakkı olmadığını dile getiren Uysal, “Büyük Türkiye’yi bu cendereden çıkarmak mecburiyetindeyiz. 
Ülkemizle beraber bütün Ortadoğu coğrafyasında istikrarsızlığın, çatışmaların kaynağı haline gelmiş bir Filistin meselesi var.  Birleşik Devletler başkanının Kudus’ü başkent ilan etme teşebbüsüne girişmesi tesadüf değildir.  Bu noktada Türkiye’nin kararlı bir duruşu var. Dün olduğu gibi bugün de doğruya doğru diyoruz. Milletimizin adına, devletimizin adına kararlılık gösteren cumhurbaşkanına ve hükümete desteğimizi sunuyoruz.  ABD’nin müttefiki olan Türkiye’nin, terörist ilan ettiği PYD’yi müttefik haline getirmesini kabul edemeyiz” diye konuştu.

“İktidardan daha fazla iktidarı savunan sarı partiler var”

Gümüşhane’de esnafları, STK’ları ziyaret ettiklerini kaydeden Uysal,  “Küçük esnafımızın büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu gördük. Bizim tüm mücadelemiz hak düzeni adını verdiğimiz vergi adaletsizliğinden başlayarak Türkiye’de demokrasiyi, hukuku yeniden işler hale getirerek, önce siyaset değişecek sonra Türkiye değişecek diyoruz. Bizim demokratik dönüşüme ihtiyacımız vardır.  Bugün ortada gerçekler dururken ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde bir takım siyasi partilerin fikir değiştirdiğine şahit oluyoruz. Şimdi iktidardan daha fazla iktidarı savunan sarı partiler var.  Meşrutiyet fikrini milletle koparmış siyasi hareketlerin Türkiye’ye vereceği fazla bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.
 

“Milletimizle hemhal olmaya çalışıyoruz”

2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinin önemli bir sıçrama hamlesine tekabül edeceğini vurgulayan Uysal, “Hiçbir önyargıya kapılmadan demokrasiye inanan güçlerin ortak bir paydada birleşme mecburiyeti vardır. Biz kendi mücadelemizi vermeye gayret ediyoruz. Milletimizle hemhal olmaya çalışıyoruz.  Bu mücadeleyi sürdüren tüm dava arkadaşlarıma müteşekkirim. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu. 

Yapılan konuşmalardan sonra tek aday ve tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Şerif Akıntürk yeniden DP Gümüşhane İl Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu ise şu üyelerden oluştu: “Adem Öztürk, Yavuz Meral, Ömer Tonyalı, Alparslan Altınok, Feridun Fazıl Hacıalioğlu, Sebahattin Büyükoğlu"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER