Gümüşhane’de ‘Allah Dostu Erbakan’ konferansı yapıldı

Gümüşhane’de Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı tarafından ‘Allah Dostu Erbakan’ konulu konferans düzenlendi.

Gümüşhane’de ‘Allah Dostu Erbakan’ konferansı yapıldı
Gümüşhane’de Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı tarafından ‘Allah Dostu Erbakan’ konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak araştırmacı-tarihçi ve aynı isimli kitabın yazarı Ekrem Şama katılırken, SP İl Başkanı Akın Demir’in konuşmasıyla başlayan programda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 23.Başbakanı ve Milli Görüş hareketinin merhum lideri Necmettin Erbakan’ın hayatından kesitler yer alan sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Kitabıyla aynı adlı konferansında Merhum Erbakan’ın hatıraları ve yaşam tarzından, davasına, çocukluğundan vefatına kadar olan dönemi davetlilere yaklaşık 2 saat boyunca aktaran Şama, bugün Türkiye ve İslam coğrafyasında yaşananları Erbakan’ın 20 yıl önce tarif ettiğini söyledi.

“İSLAM DÜNYASI ADETA YANGIN YERİNE DÖNDÜ”

İslam dünyasının adeta yangın yerine döndüğünü ifade eden Şama, Endonezya’dan Atlas Okyanusuna, Afrika’ya kadar nerede Müslüman devleti veya topluluğu varsa hepsinin kan ve gözyaşı içerisinde, hicrete mahkum edilmiş halde ve kimisinin de denizlerde boğulduğunu belirtti.

“ERBAKAN 41 YIL BOYUNCA BUNLARIN OLACAĞINI SÖYLEDİ”

Erbakan’ın yıllar önce bunların olacağını söylediğini ve alınması gereken tedbirleri o zaman bile söylediğini kaydeden Şama, 41 yıl boyunca Erbakan’ın bu tehditleri işaret ettiğini belirterek, “Eğer o bunları söylemeseydi bugün bin kat daha kötü durumdaydık” dedi.

Erbakan’ı Orhan Gazi’nin oğlu, Osmanlı Devleti'nin Rumeli'ye, Avrupa'ya geçişinin öncüsü ve sembolü olan Rumeli Fatihi olarak bilinen Süleyman Paşa’ya benzeten Şama, tarihten örnekler aktararak kıyaslamalar yaptı.

Merhum Erbakan’ın Almanya’ya gitmesinin ardından hocasıyla mektuplaştığını, tek bir mektubun bile 40 sayfaya ulaştığı bu mektupları alıp yayınlamak istediklerini fakat bir türlü alamadıklarını kaydeden Şama, mektupların bulunduğu kişilere sitem etti.

“DEVRİM ARABALARI YAPILSAYDI TRİLYON DOLARLAR YURTDIŞINA ÇIKMAZDI”

Devrim arabasını yapanın da Erbakan olduğunun altını çizen Şama, yine Erbakan’ın kurdurduğu Gümüş Motor Fabrikasından da bahsettiği konuşmasında, “Benzin bahanesiyle durdurulan Devrim projesinin tüm dosyaları bir el tarafından yakıldı. 1960’tan beri trilyon dolarlar dışardan alınan arabalar aktarıldı. Varın oyunu siz düşünün” tespitinde bulundu.

“2.ABDULHAMİT’TEN SONRA TÜRKİYE’DE MASONLAR MÜSLÜMANLARA SİYASET YAPTIRMADI”

Erbakan’ın siyasete başlamasından da bahseden Şama, 1969 bağımsızlar hareketiyle başlayan siyasi hayatı boyunca Erbakan’a kurulan kumpaslardan da bahsederek, 2.Abdulhamit’ten sonra masonların Müslümanlara siyaset yaptırmadığını söyledi.

“İSLAMİ SİYASETİN MİHENK TAŞIDIR ERBAKAN”

Toplumun başına gelebilecek belaları önlemek amacıyla cihat yapmanın İslami Siyaset olduğunu ve bunun Türkiye’de mihenk taşının Necmettin Erbakan olduğuna değinen Şama, Erbakan’ın hayatının son anına kadar bu gayretini hiç bırakmadığını da sözlerine ekledi.

Şama’nın konferansının bitmesinin ardından SP İl Başkanı Avukat Akın Demir, Şama’ya Mehmet Zahit Kotku hocaefendinin sözleri ve Erbakan’la olan fotoğrafının yer aldığı tabloyu hediye etti.

Konferansın ardından salonun fuaye alanında araştırmacı-tarihçi Ekrem Şama, “Allah Dostu Erbakan” adlı kitabını imzaladı.
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 23:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER