İşte AK Parti'nin adayları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 1 Kasım'da yapılacak olan 26.dönem milletvekili seçimlerindeki aday listesini yayınladı.

İşte AK Parti'nin adayları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 1 Kasım'da yapılacak olan 26.dönem milletvekili seçimlerindeki aday listesini yayınladı.

Partinin internet sitesinde yer alan tabloya göre Gümüşhane'de ilk sırayı İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Hacı Osman Akgül alırken, ikinci sırada Orman Su İşleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Cihan Pektaş gösterildi.

Hacı Osman Akgül kimdir?

Hacı Osman Akgül, 22.03.1960 tarihinde Gümüşhane'de doğdu. İstanbul Motor Meslek Lisesi'nden mezun oldu ve aynı yıl Yıldız Üniversitesi-Makine Fakültesi'nde yüksek öğrenimine başladı. Haziran 1981'de bu bölümden mezun oldu.

Kale Oto Radyatörleri Şirketi'nde mühendis, Eyüp Belediyesi Makine Elektrik ve San. İşleri Müdürlüğü, İsbak AŞ. Planlama Şefliği, Atom Enerji Kurumu Nükleer Yakıt Bölümü, Bakırköy Belediyesi araştırmacı ve teknik personel, İsbak AŞ. Genel Müdür Yrd. olarak birçok ulusal ve uluslararası projeye imza attı.

İSTAÇ Genel Müdürü olan H. Osman Akgül, İngilizce biliyor, evli ve üç çocuk babası.

Cihan Pektaş kimdir?

1970 yılında Gümüşhane-Köse’de doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 1990- 1996 yıllarında Arnavutköy Belediyesi Özel Kalem, 1996-2003 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İSKİ Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürlüğü, 2003-2007 yılları arasında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürlüğü, 2007-2008 yıllarında Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Halen Orman ve Su İşleri Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanı ve Özel Kalem Müdürü olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER