İYİ Parti ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı, başkanlık divanını belirledi

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanlığı, ilk yönetim kurulu toplantısını yaparak başkanlık divanını belirledi.

İYİ Parti ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı, başkanlık divanını belirledi

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanlığı, ilk yönetim kurulu toplantısını yaparak başkanlık divanını belirledi.

Atatürk Caddesinde bulunan parti binasında düzenlenen kurucular kurulu tanıtım toplantısında konuşan İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Ali Ateş, kendilerine tevdi edilen bu zorlu ve bir o kadarda heyecan verici görevin hayırlara vesile olmasını diledi.

İyi bir Türkiye ve iyi bir Gümüşhane için yola çıktıklarını, zor bir dönem ve zor şartlarda yola çıktıklarının farkında olduklarını kaydeden Ateş, “Gençlerimize iş, Kadınlarımıza yaşam hakkı ve eşitlik, yaşlılarımıza huzur, güven ve bakım imkânı, çocuklarımıza neşe, mutluluk ve sağlık, milletimize birlik ve beraberlik getirmek için yola çıkıyoruz. Zor dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayız. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Seksen milyonuz. Büyük bir milletiz. Büyük bir ekonomiyiz. Çalışıyoruz ve üretiyoruz. Paylaşamıyoruz. Hakça paylaşacağız. Birlikte başaracağız. Adil olacağız. Adaleti sağlayacağız. Mazlumun, haklının yanında, zalimin karşısında olacağız. Farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkaracağız” dedi.

Türk milletine güveni esas almak, açık, dürüst ve hesap verebilir olmak, çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmak, somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak, çözüm üretmek ve çalışkan olmak, eleştiriye açık ve özgür düşünceli olmak, siyaseti değerler üzerinden üretmek ve siyaset yapmak, milliyetçiliği kültürel ve ekonomik alanlara taşımak, farklılıklara saygılı olmak, milli menfaatleri her alanda ön planda tutma ilkeleriyle cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak, çağdaş medeniyeti yakalamak, sevgi ve saygı dilini hâkim kılmak, parlamenter sistemi yaşatmak, denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak, fırsat eşitliği sağlamak, mülkiyet hakkını korumak, inançlara saygı duymak ve ifade özgürlüğünü sağlamak, bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak, yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla tam ve etkin mücadele etmek amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Ateş, “Dürüstçe, adaletten ayrılmadan, koltuklarda oturarak değil, ayakkabılarımızı eskiterek bütün vatandaşlarımızın ayağına giderek doğruları ve iyileri anlatacağız. Bugünkü siyasi erkin doğrusuna doğru, yanlış yaptığına da gücümüz ve nefesimiz yettiğince yanlıştır deyip doğruları anlatacağız. Ama bizler İYİ olurken, birileri bizleri, yol arkadaşlarımızı, yöneticilerimizi baskı altına alıp, yollarına taş koymaya çalışmasın, kimse İYİ’lerin sabrını zorlamasın” ifadelerini kullandı.

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantının ardından İYİ Parti İl Başkanlık Divanı belirlendi.

Yönetim Kurulu Görev dağılımı şöyle

Buna göre İl Başkanı olarak Ali Ateş, teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcılığına Bekir Sıtkı Acet, İl Sekreterliğine Cengiz Günday, Gökçe Şenol, Orhan Karabulut, İdari Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılıklarına Nurgül Özener, Bayram Canlı, Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığına Halim Tarhan Mısırlıoğlu, Mehmet Buğra Çiçek, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılıklarına Tayfur Ağaç, Mevlüt Bektaş, Erdoğan Kadakal, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılıklarına Ahmet Akbulut, Adil Kara, Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılıklarına Yakup Dolan, Hakan Aykutan, Medya ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılıklarına Halil Çimen, Nuri Aksu, ARGE’den Sorumlu İl Başkan Yardımcılıklarına Zeki Karakaş, İdris Saraç, Sosyal Politikalar ve Kamu Kurumlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılıklarına Bayram Akçay, Kenan Koç, Eğitim, Kültür, Sanat, Spordan Sorumlu İl Başkan Yardımcılıklarına Doğangül Kaya, Zahide Perktaş atandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER