'Kaçmadım, Meclisteyim'

AK Parti Belediye Meclisi üyesi iken istifa eden Naciye Akagün, partideki görev konumlarından değil de resmi yönetimin arkasındaki “gölge kabineden” şikayetçi olduğunu söyledi.

'Kaçmadım, Meclisteyim'
AK Parti Belediye Meclisi üyesi iken istifa eden Naciye Akagün, partideki görev konumlarından değil de resmi yönetimin arkasındaki “gölge kabineden” şikayetçi olduğunu söyledi.

İstifasının ardından yaptığı açıklamaya cevap veren İl Başkanı Ercan Çimen’i eleştiren Akagün, Çimen’in cevabını dikkatle okuduğunu belirterek, “Keşke grup başkanı olduğunuz meclis üyelerinizin ve sizlerin diğer faaliyetlerinizi şehrimizde ve memlekette yapılan güzel çalışmalara damga vurarak basın yoluyla halka anlatsaydınız. Ben farkındaysanız partideki görev konumlarımdan şikayetçi olmadım. Benim asıl şikayetim; resmi yönetim arkasında partiyi ve sizi yöneten “Gölge kabine”yedir. İmar komisyonunda görev alalı üç ay oldu ve çalışmalarımız adilane devam ediyor. Beni basiretsizlikle suçladınız, lütfen basireti kendinizde arayın!” dedi.

Kendisinin AK Parti’nin 2002 yılında Gümüşhane’de ki kurucu üyelerinden birisi olduğunu ifade eden Akagün, “Daha önce kamu görevlisiydim. Aynı ekiptekiler ve siz önce DYP’li, sonra MHP’li, şimdi de koyu AKP’li oldunuz. Fırsat bulunca da CHP’li olursanız hiç şaşırmam. Yufka içinde helva mı vardı? Bahsettiğim sıkıntıların çözüm yerinin belediye meclisi olduğunu ifade etmeniz çok komik! Siz içinizde birlik ve beraberliği parti adına sağlayamamışsınız, zaten karşı grupla hareket ediyorsunuz. Bunun suçlusu ben miyim? Mustafa Canlı el altından sizleri evirip çeviriyor. “Ak Parti oylarıyla seçildiğimi ve belediye meclis üyeliğinden istifa etmem gerektiğini” söylemişsiniz ama o oyları verenler kim, hiç tahlil ettiniz mi? Ben onları mahcup etmemek ve millete karşı ikiyüzlü olmamak için Ak Parti’den istifa ettim, beni meclise getiren ve bana inananların meclis üyeliğinden değil. Mademki Ak Parti’nin oyları ile seçim kazanılıyordu aynı dönem aday olduğunuz halde siz neden kazanamadınız? Bize oy veren AK Partililer size neden oy vermedi? Sayın Çimen, siyasete devam edeceksen benden anne – abla nasihati, şu perde arkasındaki yalakalarından, akıl hocalarından vazgeç ve insanların karşısına dosdoğru çık. Başarılar.”
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2012, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER