'Kaldırın barajları, kaldırın özgürlük önünde ki prangaları'

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, seçim barajı tartışmalarına dahil olarak, ‘Eğer milli iradeyi görmek istiyorsanız kaldırın barajları, kaldırın özgürlük önünde ki prangaları’ dedi.

'Kaldırın barajları, kaldırın özgürlük önünde ki prangaları'
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, seçim barajı tartışmalarına dahil olarak, ‘Eğer milli iradeyi görmek istiyorsanız kaldırın barajları, kaldırın özgürlük önünde ki prangaları’ dedi.

Yaptığı açıklamada seçim barajı ile uygulamanın bireysel başvuru ile Anayasa Mahkemesine taşındığını hatırlatan Demir, karar verilmemesine rağmen siyasi partiler ve başta hukukçular olmak üzere toplumun her kesiminin bu konuya aşırı duyarlılık gösterildiğine şahit olduklarını belirterek, hukukçu kimliğiyle de bir dizi değerlendirmede bulundu.

Anayasanın 138.maddesine göre karar merciinde olan yargıçların bağımsızlığının milli iradeden kaynaklandığını, yargıçların milli iradenin bir yansıması olarak hüküm merciinde olduklarını kaydeden Demir, bu anlamda yargıçların kamu görevi yapmaları emir ve talimatla görev yaptıkları anlamına gelmeyeceğine vurgu yaptı.

Yargıçların başta Anayasa ve yasalar olmak üzere Millet Meclisinin yasalaştırmış olduğu hukuki metinlere ve vicdani kanaatlerine göre karar verdiklerini dile getiren Demir, “Bu anlamda Anayasa Mahkemesine ve Başkanı Sayın Haşim Kılıç’a yapılan eleştirileri haksız ve yersiz görüyoruz. Ayrıca yine Anayasanın 138.maddesine göre bu tarz eleştiri ve yaklaşımlar Anayasaya ve hukuka aykırıdır. Milli iradenin konuşulduğu ve korunmaya çalışıldığı bir ortamda seçim barajlarını savunmanın hiçbir anlamı yoktur.” dedi.

“BARAJLI SEÇİM DEMEK BARAJLI DEMOKRASİ DEMEKTİR”

Barajlı seçimin barajlı demokrasi anlamına geldiğini savunan Demir, kendisinin 2011 yılında Milletvekili seçimlerine partisinden katıldığını hatırlatarak başından geçenleri şöyle anlattı: “Seçimde şahit olduğum tablolar ve halkın açık yüreklilikle ifade ettiği hususlar baraj sisteminin ne kadar antidemokratik bir uygulama olduğunu ve milli iradenin tezahürü açısından çok sıkıntılı bir problem olduğunu göstermiştir. Köylerde, Beldelerde ve Şehir Merkezlerinde topluluklar huzurunda yapmış olduğum konuşmalar sonrasında halkın ‘ konuştuğun meselelerde sonuna kadar haklısın tespitleriniz doğru ve çözüm önerilerinize katlıyoruz. Ama size oy versek oylarımız heba olacak ve baraja takılacak bu sebep ile üzgünüz içimiz kan ağlaya ağlaya güçlü partiye oy vereceğiz’ diye feryatlarına şahit olduk. Milli ‘İrade Kerhen Verilen Oy’ dan teşekkül etmez. Mili irade özgür bir şekilde tecelli etmelidir. Sandık barajları arkasına sığınarak, devasa bütçelerle medya üzerinden algı operasyonları yaparak Milli İrade tecelli etmez. Bugün başta güney ve doğuda ki gerginlikle ve terör olmak üzere bütün mesellerin temelinde milli iradenin kısıtlanması yatmaktadır. Seçim barajlarını kaldıralım ne terör kalır ne de uzantısı siyasi parti çünkü güneydoğu halkı imanlı evlatların torunlarıdır. Onlar kendilerine dayatılan ve tek tercih olarak sunulan siyasi partiden de söylemlerinden de bıkmıştır.”

Vatandaşların kendi içinden çıkan imanlı ve vatanperver insanları seçmek istediğini fakat birilerinin halkı bu siyasi argümanlara mahkum ettiğini belirten Demir, “İşte tüm samimiyetimizle ifade ediyoruz ki eğer milli iradeyi görmek istiyorsanız. Kaldırın barajları kaldırın özgürlük önünde ki prangaları.” ifadelerine yer verdi.
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER