MHP referandum startını verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, 16 Nisan tarihinde yapılacak referandumu 'Referandum süreci Sakarya Meydan Muharebesi gibidir' şeklinde nitelendirdi.

MHP referandum startını verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanlığı, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu için çalışmalarına başladı.

İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıda MHP Gümüşhane il ve ilçe teşkilatları, ülkü ocakları üyeleri ile çok sayıda partili parti binasında bir araya geldi.

Toplantıda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ifadeleri ile konuşmasına başlayan İl Başkanı Nadim Aydın, “15 Temmuz’a kadar ülkenin içerisinde bulunduğu durumu kimse bilmiyordu. 15 Temmuz’dan sonra şartlar MHP’nin siyaset yapma lüksünü ortadan kaldırdı. Ülkeyi kurtarmak her türlü siyasetin üstünde yer alıyordu. Genel Başkanımız 15 Temmuz gecesi tutumu ve daha sonraki süreçteki davranışlarıyla bu durumun gereğini yapmıştır” diye konuştu.

“AK Parti, 15 Temmuz’da iktidar olmanın muktedir olmak anlamı taşımadığını gördü”

Akıllarda Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş söylemleri ile ilgili soru işaretlerinin olduğunu kaydeden Aydın, “Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte izlediği politika belli. Acaba bundan sonra da böyle şeyler yapar mı diye düşünen arkadaşlarımız var.  15 Temmuza kadar ülkeyi tek başına idare eden AK Parti iktidarı ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkede iktidar olmayı muktedir olmakla aynı anlama geldiğini düşünüyordu. 15 Temmuz’da görüldü ki ülkeyi idare etmek muktedir olmak anlamına gelmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bundan sonra yanlış yapma lüksü yok” dedi.

“Muhalifler Muhsin Beyin Tırnağı Olamaz”

MHP içerisinde ki muhalif kanadın parti kurma şansını da değerlendiren Aydın, “Onların hiçbir şekilde parti kurma şansları yok. Parti kursalar bile, onların hiçbirinin Muhsin Yazıcıoğlu’nun tırnağı kadar değeri yok. Muhsin Bey’in götürdüğünün yarısını bile bu partiden kopartamazlar. O nedenle rahatız. Çok kısa bir zamanda, muhalif hareket edenlerin çoğunu CHP’de siyaset yaparken göreceksiniz. Bunu bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.

“Referandum süreci Sakarya Meydan Muharebesi gibidir”

Muhaliflerin yoluyla kendilerinin içerisinde bulunduğu yolun farklı olduğuna değinen Aydın, “Genel başkanımızın ifadesinde olduğu gibi referandum süreci Sakarya Meydan Muharebesi gibidir. Referandum bizim için çok önemli. Referandumu MHP’nin iktidar yürüyüşünün ilk adımı olarak görüyor ve o şekilde çalışıyoruz. Sosyal medya üzerinden veya değişik mecralarda MHP Genel Başkanı’na veya MHP’ye hakaret etmeyen herkes bizim için çok kıymetlidir. “Hayır” da dese kıymetlidir, “Evet” de dese kıymetlidir. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gittiğimiz her yerde dilimiz döndüğünce, kimseyi karalamadan sadece süreci anlatacağız. Bize gelen genelge neyse onları tüm teşkilatlarımıza da vatandaşlarımıza da anlatacağız” ifadelerini kullandı.

“Muhalifleri Halka Havale Ediyoruz”

Gümüşhane özelinde muhalifler ile ilgili kafalarında herhangi bir soru işaretinin olmadığını kaydeden Aydın, “Bizler, bizzat Genel Başkanımızın ataması sonucu buradayız. Genel Başkanımız atama sürecinde bizleri çağırıp ‘Gümüşhane’ye sahip çıkın, il ve ilçelerde yol arkadaşlarınızı seçin’ talimatını verdikten sonra arkadaşlarımızı seçtik ve devam ediyoruz. Gümüşhane’de MHP’ye zarar verecek muhalif insanları halka havale ediyoruz. Halkımız bizleri de onları da görüyor” dedi.

“Bölünmüş parçalanmış bir ülkücü hareketten hiç kimseye fayda gelmez”

Konuşmasında bölünmüş, parçalanmış bir ülkücü hareketten hiç kimseye fayda gelmeyeceğinin altını çizen Aydın, “Benim bugün yaptığım yanıma kar kalır diyen; mahşeri, ahireti hesap etmeyen hiçbir kişiden ülkücü hareket fayda görmez. Belki bugün için Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye hesap veriyoruz ancak yarın hesabın en büyüğünü vereceğimiz yere gideceğiz. Onun için MHP Genel Başkanı’nın emirlerini hiçe sayan insanları Gümüşhane halkı çok iyi görüyor. Devlet Bey’in yanında olanlara, karşısında olanlara bakıyor. Bizler bunların olmamasını arzu ederdik. MHP’nin Genel Başkanlığı’na, il başkanlığına talip olan insanlar hareketi bölme şeklinde girişimleri olmamalı. Bölünmüş parçalanmış bir ülkücü hareketten hiç kimseye fayda gelmez. Bu topluluk buradaysa bunları kaybedin ben geldikten sonra toplarım anlayışı yanlış bir anlayıştır. Herkes katkısını koysun bu gün biz varız yarın onlar geldiğinde toparlanmış bir yer bulsunlar. Biz görevden alındık diye partinin her şeyini yok edip gidemeyiz. Bilgisayarlarda bulunan bilgileri çökertemeyiz. Yaptığımız şeyleri söküp gidemeyiz. Böyle bir durumda bırak ülkücülüğümüzü insanlığımız sorgulanır” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’yi yok etmenin hesapları yapılıyor”

Türkiye’nin devlet olarak, hükümet olarak rahat bırakılmayacak bir konuma sahip olduğunu, güçlü bir Türkiye var olduğu sürece İslam ülkelerine yönelik ‘böl, parçala, yok et’ planlarının yok olacağının herkes tarafından bilindiğini kaydeden Aydın, “O nedenle Türkiye’yi yok etmenin hesapları yapılıyor. Buna, Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve onun izinden gidenler olduğu sürece hiç kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecektir de. Bizim ülkümüz davamızı zirveye taşırken, Türkiye’yi de güçlü bir devlet yapmaktır” dedi.

MHP’nin Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de müthiş bir ivme kazandığını,  Genel Merkez tarafından başlatılan çalışma ile Gümüşhane’de ki bütün ülkücülerin neler yaptığının takip edildiğini kaydeden Aydın, Genel Merkezin her kademesinde Gümüşhane’de yapılanların takdir edildiğini söyledi.

“Ülkücüler genel seçimlerde veya yerel seçimlerde nasıl çalıştıysa aynı şekilde çalışmalarını sürdürecek”

Genel Merkez tarafından referandum ile ilgili olarak anket çalışmasının yaptırılmadığı bilgisini paylaşan Aydın, referandumda kendilerinden kaynaklı herhangi bir olumsuz durumun yaşanmayacağını dile getirerek, “Referandum sürecinde Gümüşhane’de herhangi bir zafiyet olursa hiç kimse bunu MHP’ye yükleyemeyecek. Ülkücüler genel seçimlerde veya yerel seçimlerde nasıl çalıştıysa aynı şekilde çalışmalarını sürdürecek. Lakin referandumda beklenilenden daha düşük bir oy alınması durumunda bunun faturasını hiç kimse Ülkücü Harekete kesemeyecek. Böyle bir durum olması halinde AK Partililerin kendilerini sorgulaması gerekecek” dedi.

Sandıklar Ocaklara Emanet

Açıklamalarında, Teşkilat olarak sandık kurul listelerini ve sandık başkanları listelerini hazırlamaya başladıklarını ve bu referandum sürecinde Gümüşhane merkezde sandık başkanları görevini ülkü ocaklarına vereceklerini belirten Aydın, “Geçtiğimiz seçimlerde atadığımız sandık başkanlarını sandık başında bulamıyorduk. Sandıkları siyasi rakiplerimize bırakmış durumda oluyorduk. Bu referandumda sandık başkanlıklarını özellikle merkezlerde ocaklara vereceğiz. Merkezdeki sandıklara ocak başkanlarımızın vereceği isimleri atayacağız. Bu şekilde daha verimli olacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Gümüşhane’de Herhangi Bir Sorun Yok”

Genel başkan Devlet Bahçeli’nin meydanlarda olacağı yönünde ifadelerinin olduğunu hatırlatan Aydın,  “Bizde Genel Başkanımızı Gümüşhane’mize davet edeceğiz. Ancak Gümüşhane’de herhangi bir sorun görmedikleri için geleceğini zannetmiyorum. Burası ile ilgili bilgileri alıyorlar. Kime sorarsanız sorun MHP açısından Gümüşhane rahat. Anayasayı hazırlayan isimlerin ortak bir toplantıda program yapması konusunda görüşmeler yapacağız. Olmasından memnuniyet duyarız” diye konuştu.

“Devlet, Ne Derse O”

Muhaliflerin önceki gün yapmış olduğu “Referandumda Hayır” toplantısını yapıldığı salon adı ile değerlendiren Aydın, “Toplantının yapıldığı salonun ismini Nazım Hikmet Toplantı salonu olarak duyduktan sonra, toplantı ile ilgili hiçbir değerlendirme yapmıyorum. Ancak Genel Merkezimizin Gün Sazak Toplantı Salonunda yapılan toplantıyı derseniz, bütün uç beylerinin Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin yanında olduklarını gördük. Devlet, ne derse o” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER