‘Milletin tercihine saygımız sonsuzdur’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, referandum oylamasına çok az bir süre kaldığını belirterek, “Umuyor ve diliyoruz ki; Anayasa değişiklikleri ile ilgili oylamanın sonucu vatanımız ve milletimiz için hayırlı olur” dedi.

‘Milletin tercihine saygımız sonsuzdur’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, referandum oylamasına çok az bir süre kaldığını belirterek, “Umuyor ve diliyoruz ki; Anayasa değişiklikleri ile ilgili oylamanın sonucu vatanımız ve milletimiz için hayırlı olur” dedi.

“Milletin tercihine saygımız sonsuzdur”

Bugüne kadar kampanyalarını mevcut kanun, yönetmelik ve kurallara uygun bir şekilde sürdürdüklerini, kimseye çamur atmadıklarını, hakaret etmediklerini, kimseyi ötekileştirmediklerini kaydeden Ağaç, “Elimizden geldiğince ve dilimizin döndüğünce gece gündüz, getirilmek istenen değişikliklerin doğurabileceği mahsurları ve tehlikeleri anlatarak halkımızı bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye çalıştık. Bu saatten sonra; tercih de sorumluluk da halkımızındır. Sonuç ne olursa olsun milletin tercihine saygımız sonsuzdur” diye konuştu.

“Her sandığı son derece sıkı kontrol edeceğiz”

Milletin tercihlerinin sandıklara tam olarak yansıması ve milli iradenin tecelli ettirilmesi görev ve sorumluluğunun başta seçim kurulları, siyasi partiler, kurumlar, resmi görevliler ve sorumlular olmak üzere tüm oy veren vatandaşların olduğunu dile getiren Ağaç, “Ancak aldığımız duyumlar üzerine ilgilileri bazı konularda uyarmak zorunda hissediyoruz. Gümüşhane'nin nüfusunun yüksek gösterilmesi için çok sayıda insanın ikametinin buraya alındığını biliyoruz. Diğer taraftan çeşitli baskı, yönlendirme ve teşvikle; özellikle de köylerde ikameti bulunan ve oylamaya gelmeyecek insanların, çeşitli sahtekarlıklar ve usulsüzlüklerle oy kullanmış gibi gösterilerek seçim sonuçlarının manipüle edileceğine dair duyumlar alıyoruz. Şimdiden özellikle sanık kurul başkanı olan görevlileri, parti temsilcilerini ve muhtarlarımızı ikaz etmek istiyoruz. Kraldan çok kralcı olarak birilerine şirin gözükmek için sakın bu oy sahtekarlığına alet olmayın. Her sandığı son derece sıkı kontrol edeceğiz ve olası usulsüzlüklerin sonuna kadar takipçisi olacağız. Unutmayın seçimlere hile karıştırmak ve usulsüzlük yapmak suçtur ve cezası ağırdır. Gerekirse defalarca sayım yaparak ve inceleyerek bu konuda varsa bir suç ve suçlu adaletin önüne gönderilmesi için her türlü gayreti göstereceğiz. Kimse sonradan pişman olacağı yanlışın içine düşmesin. Unutmayalım ki; keser döner sap döner bir gün de hesap döner. Bir başka konu da verilen oyların resimlerinin çekilerek getirilmesi halinde getirenlere bir miktar para verileceğine dair iğrenç duyumlar da alıyoruz. Bu ahlaksızlıktır. Kimse buna tevessül etmemeli. Bu tür spekülasyonlara engel olmak için oy vermeye gelen vatandaşın cep telefonunun oy kullanma sürecinde sandık kurulunca teslim alınarak bu tür cingözlüklere engel olunması hayati öneme haizdir. Unutmayın bu ülkede kimse sahtekarlıkla milli iradenin sandığa tam ve doğru yansımasına engel olmamalı, olamaz. Oy namustur ve milletin namusu olan oyuna; başta oy kullanan halkımız olmak üzere, sorumlu herkes sahip çıkmak, tespit edilen ve şahit olunan usulsüzlükleri ilgililere süratle bildirerek yanlışı önlemek bir vatandaşlık görev ve sorumluluğudur. Son olarak vatandaşımızın anayasal hak ve vatandaşlık görevi olan oy verme işlemine mutlaka katılarak ülkenin kaderine sahip çıkmasını diliyor, referandumun sonucunun bölgemize, ülkemize ve Milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER