Milli İttifak’tan basın toplantısı

Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) oluşturduğu Milli İttifak, 7 Haziran genel seçimleri için yaptıkları hazırlıkları, izlenimleri ve çalışmaları basın toplantısında değerlendirdi.

Milli İttifak’tan basın toplantısı
Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) oluşturduğu Milli İttifak, 7 Haziran genel seçimleri için yaptıkları hazırlıkları, izlenimleri ve çalışmaları basın toplantısında değerlendirdi.

Tarihi Özdenoğlu Konağında gerçekleştirilen toplantıya SP İl Başkanı Akın Demir, BBP İl Başkanı Rıdvan Taşkın, Milletvekili Adayı İsmail Hakkı Akkiraz ve teşkilat üyeleri katıldı.

Milli İttifak olarak 3 haftalık çalışma performans, izlenim ve yaptıkları çalışmaları paylaşan SP İl Başkanı Demir, Gümüşhane ve Türkiye’de seçim sürecinin bir kardeşlik hukuku içerisinde devam ettiğini söyledi.

Önemli olanın bu kardeşlik hukukunu bozmadan seçim sürecini tamamlayabilmek olduğunu dile getiren Demir, bu anlamda Büyük Birlik ve Saadet Partisi teşkilatları olarak olabildiğince fedakarlık göstermeye ve sorumlulukları yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

“CUMHURBAŞKANI’NIN SESİNDEN ŞİİR DİNLETMEK ETİK DEĞİL”

Adil ve hakkaniyet ölçüsünde bir yarışın yapılması gerektiğini vurgulayan Demir, AK Parti seçim araçlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinden yapılan şiir dinletisi ile Belediye Başkanlığı tarafından astırılan posterleri eleştirdi. Demir, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı sadece bir teşkilata veya bir partiye mal edilecek bir isim değildir. Cumhurbaşkanımızın şiirinin seçim araçlarında verilmesi ahlaklı olmadığı gibi seçmende farklı bir algı oluşturmaya karşı yapılmış bir hareket olduğunu da belirtmek istiyorum. Bundan dolayı da arkadaşlarımızın daha hassas davranması gerektiğini düşünüyorum. Neticede seçimde milletin iradesini etkileyebilecek algı operasyonlarına ihtiyaç yoktur. Herkes icraatlarını, geçmişte yapmış olduğu hizmetlerini, projelerini aktararak seçmenden oy isteyebilir.” dedi.

BBP İl Başkanı Rıdvan Taşkın ise 7 Haziran genel seçimlerinin demokrasi içerisinde geçmediğini öne sürerek SP İl Başkanı Demir’in değindiği noktalarda aynı eleştirileri yaptı.

“AK PARTİ DÖNEMİNDEKİ SORUNLAR: İŞSİZLİK, BORÇLAR, MANEVİ TAHRİBAT”

Milli İttifakın Gümüşhane 1.sıra milletvekili adayı İsmail Hakkı Akkiraz ise Saadet Partisi ve Milli İttifak olarak kendileri için çalışmadıklarını, kendilerinin bu milletin geleceğini tehdit eden bir tehlikeyi önlemek için çalıştıklarını ifade etti. Akkiraz, sürecin seçim değil, kurtuluş savaşı olduğunu öne sürerek, “Büyük bir aldatmanın içerisindeyiz. AK Parti dönemindeki sorunlardan birincisi işsizlik, ikincisi, borçlar, üçüncüsü ise manevi tahribattır.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER