Oy verme saatlerine dikkat

1 Kasım’da yapılacak olan 26.dönem Milletvekili genel seçimlerinde Gümüşhane’de oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak belirlendi.

Oy verme saatlerine dikkat
1 Kasım’da yapılacak olan 26.dönem Milletvekili genel seçimlerinde Gümüşhane’de oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 15 partinin yarışacağı Gümüşhane’de bağımsız aday bulunmuyor.

YSK kararı uyarınca Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis ile bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle oy verebilecek.

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

İl genelinde 563 sandıkta 98 bin 247 seçmenin oy ullanacağı Gümüşhane’de seçim propaganda serbestliği ise 31 Ekim saat 18.00'de sona erecek.
Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 12:24

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER