SP Halkla Buluşuyor

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı, Lale Lokantasında düzenlediği basın toplantısı ile üç gün sürecek halkla buluşma programının açılışını yaptı.

SP Halkla Buluşuyor
Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı, Lale Lokantasında düzenlediği basın toplantısı ile üç gün sürecek halkla buluşma programının açılışını yaptı.

Düzenlenen basın toplantısına Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir,  Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Gümüşhane Sorumlusu Mustafa Yılmaz, Saadet Partisi Gümüşhane İl Müfettişi Hüseyin Duman, SP İl Teşkilatı ve merkez ilçe teşkilatı üyeleri ve ilçe teşkilat üyeleri katıldı. 

Toplantıda konuşan GİK Üyesi ve Gümüşhane Sorumlusu Mustafa Yılmaz, 1996-1997 yıllarında kurulan Refah-Yol hükümetini anlatarak, “Bu hükümet koalisyon hükümetiydi. Bu koalisyon hükümet o kadar zor bir dönemde iktidara geldi ki 1996 yılı bütçesini Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi yaptı ve o bütçe 6. aya kadar bitmişti. Haziran ayında bizim önümüze hükümeti koydular. Almasak hükümet krizi çıkacak, alırsak hazinede bir lira yok, bütçede bir lira yok. Böyle yok bir bütçede biz 40 sene uğraşıp 600 tane ilim adamının çalışarak hazırladığı adil ekonomik düzeni harekete geçirdik. Bu düzen harekete geçince 6 ayda 35 milyar dolar kaynak bulduk. Havuz sistemini kurduk. Hemen arkasından denk bütçeleri kurduk ve hareket başladı. Herkes hükümetin başarısız olmasını bekliyordu. Ama bekledikleri gibi olmadı. Dost-düşman herkes baktı ki bunlar başarılı, hemen düğmeye basıldı. Kimler tarafından, paradan para kazanan, faizle bu memleketi soyanlar tarafından . Onlar memnun değildi. Çünkü faiz bitmişti. İç ve dış mihraklar harekete geçerek Refah Partisini kapattılar ve bugünkü noktaya geldik." dedi.

Konuşmasında AK Parti iktidarını eleştiren Yılmaz, “İçimizden çıkanlar, AB için bakanlık kurdular ama, D8 için, İslam birliği için adım dahi atmadılar. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptığı bu düzene aracı olan faizi dünya gerçeği olarak ele aldılar. Yeni Başbakanımız 'Hırsızlık yapanın kolunu koparırım' dedi. Biz de ona diyoruz ki; Sayın Başbakan bunu söyleme. Eğer kolunu koparırsan etrafında kimse kalmaz. Çünkü senin etrafın hırsızlarla doludur. Bu ülkede adil ekonomik düzenin kurulması lazım. Ağır sanayinin kurulması lazım. Yolları yapıyorsun ama yollarda giden arabalar senin mi. Bunu sen imal edeceksin. İhtiyacını çözeceksin, fazlasını İslam ülkelerine vereceksin. Bu imkanlar biz de var, ama o kadar Batı ya aşık olduk ki ekmeğimizi onlar verecek diye bekliyoruz. Sırf bizi AB'ye alsınlar diye, ailemize,  maneviyatımıza ve ekonomimize zarar verdik. Bir dergiyi bombaladılar ve suçunu Müslümanlara attılar. Müslüman eşittir terörist dediler.” dedi.

SP Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir ise üç günlük program çerçevesinde bütün illerde değişik halk kesimleriyle buluşup Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret edeceklerini belirterek, “Yapılacak olan Kanaat Önderleri, STK, Esnaf ve Mahalle Ziyaretleri ile halkımızla bire bir görüşme, sorunları yerinde dinleme, halkın nabzını tutma, halkın beklentilerini bir kez daha tespit etme ve bunların çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunarak son derece önemli bir çalışma yapacağız. Beş ay sonra Genel Seçimler yapılacaktır. Her seçim önemlidir, bu seçim çok daha önemlidir.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 23:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER