SİYASETTE GÜZ GÜLLERİ

Siyasete verilen bayram arasından sonra ilerleyen süreçle birlikte önümüzdeki günlerde ülke iç siyasetinde tansiyon hiç düşmeyecek gibi görünüyor.

Siyasette Güz Gülleri dönemi ve hiç bahar yaşamayanlar…

Bayram Tatilinden önceki son günde 1 Kasım seçim Listeleri YSK’ya teslim edildi.

Heyecanla kim aday olacak sorusu cevabını bulurken şimdilerde heyecan yerini başka heyecanlara bırakmış durumda.

Kesinleşen listelerler ile birlikte Gümüşhane’den Ak Partiden Sn. Osman AKGÜL ve Sn. Cihan PEKTAŞ aday gösterilirken, MHP’den Sn. Mustafa CANLI ilk sırada yerini korurken 2. Sıradan Sn. Kâmil KILIÇ aday gösteriliyordu. CHP’den ise Sn. Av. Murat ÖZTEKİN ve Sn. Rüstem AKDEMİR aday gösteriliyordu.

Sn. AKGÜL ve Sn. PEKTAŞ’ı medyadan tanıyoruz. Sn. CANLI Gümüşhane Camiasında tanınan bir isim. Sn. KILIÇ’ı Medyadan İngiltere Türk Federasyon Başkanlığından tanıyoruz. Sn.ÖZTEKİN Gümüşhane’de yaşayan bizim emsallerimizde bir hemşerimiz, kişisel tanışıklık olmasa bile Gümüşhane’de yaşamamız hasebiyle gözler aşina… Sn.AKDEMİR’in adını şahsen yeni duyduk.

GÜBDER Başkanı Sn. Erol TEKÇE, Avukat Sn. Hasan TOK, GİAD Başkanı Sn. Orhan ÜNSAL gibi aday gösterilmeyen değerli hemşerilerimiz, ağabeylerimiz de var. Bunun yanında Ankara’dan Aday gösterilen Sn. Ethem ATAY, Sn. Rubil GÖKDEMİR, Sn. Mahmut Sami MALLI gibi değerli hemşerilerimizde var. Hatta Sn. GÖKDEMİR neden aday olduğunu gerekçeleri ile birlikte geçtiğimiz günlerde basınla da paylaşmıştı.

Her ne kadar birçok hemşerimiz ülkemizin çeşitli illerinden aday gösterilmiş olsa da istatistiki olarak bir önceki seçim sonuçlarına ve seçilebilme yetilerine bakıldığında birkaç istisna haricinde seçilme ihtimalleri zayıf bölge ve arka sıralarda olduklarını görmekteyiz. Gümüşhane kamuoyu Gümüşhanelilerin daha ön sıralarda olması gerektiği kanaatini taşımakta olup bu kanaat karşılığını bulamadığı görülmektedir.

Sonuçta aday olunsa da olunmasa da, seçilse de seçilmese de önemli olan seçilmiş olmadan seçilmiş gibi bu mesuliyeti taşıyarak hizmet etme gayreti içinde olmaktır. Amaç, memleketine, ülkesine, insanına hizmet etmek ise illa milletvekili olmaya gerek yoktur. Bulunmuş olduğu makam ve görevde her Gümüşhaneli elinden geleninin en iyisini yapma ve insanları ve memleketi için katma değer üretme noktasında hem fikir olmalıdır. Bu bilinç oluştuktan sonra kendisine Sn. Vekil demeseler bile hizmet etme noktasında bir engel teşkil etmeyecektir. Yeter ki gönlünde, niyetinde hizmet etme gayesi bulunsun. Asıl vekillik budur. Hatta milletvekilliği sona erenler içinde durum böyledir. Milletvekilliği sıfatının sona ermesinden sonra aynı heyecan ve şevk ile hizmet edebilmeye devam ediliyorsa işte o insanlar Hizmet Ehli vasfını kazanmış insanlardır.

Ne mutlu Allah rızası için hizmet edebilenlere…

Sevgi ve Saygılar…
YORUM EKLE