Abiş, büyüklerde de birinci oldu

Gümüşhaneli milli atıcı Mehmet Abiş, Gaziler Kupasında büyükler kategorisinde 7 zorlu rakibinin önüne geçerek birinci oldu.

Abiş, büyüklerde de birinci oldu
Gümüşhaneli milli atıcı Mehmet Abiş, Gaziler Kupasında büyükler kategorisinde 7 zorlu rakibinin önüne geçerek birinci oldu.

Genç erkekler havalı tüfek disiplininde gösterdiği başarıların ardından büyükler kategorisinde mücadele etmeye başlayan ve bu kategorideki bronz madalyasından sonra derecesini yükselterek altın madalyaya ulaşan sporcumuz, önümüzdeki uluslararası müsabakalarda milli takımda görev alarak Gümüşhane’yi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek.

Gaziantep Zirve Üniversitesinde eğitim hayatına devam eden Abiş, büyük erkekler havalı tüfek disiplininde Sakarya’da düzenlenen Gaziler kupasında 617,6 seri puanıyla finale kalan sekiz sporcudan biri oldu. Final müsabakalarında Ankara TSK spor gücünden 5, Hacettepe spor kulübünden 1, Diyarbakır’dan 1 ferdi sporcuyla mücadele eden milli sporcumuz Abiş, finalde zorlu bir mücadeleden sonra 617,6 seri puanı + 205,8 final puanı ile şampiyon oldu.

Antrenör Coşkun Abiş yönetiminde üç genç bayan, bir yıldız bayan, üç yıldız erkek, bir büyük erkek olmak üzere toplam 8 sporcunun Gümüşhane’yi temsil ettiğini kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, müsabakalara 21 kulüp ve 133 sporcunun katıldığını hatırlattı.

Gençlik Spor Kulübü olarak havalı tüfek disiplininde yetişmiş ve yetişmekte olan milli sporcuların yanı sıra yapılan tüm müsabakalarda madalya ve kupayla dönen sporcuların sayısının her geçen gün arttığını kaydeden Aslan, bu müsabakalardan da madalyalarla ve kupalarla dönen Antrenör Coşkun Abiş’i ve sporcularımızı başarılarından dolayı kutladı.

Aslan, “Yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Yücel Yavuz’a ve Gümüşhane Belediye başkanımız ve aynı zamanda Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcimiz Sayın Ercan Çimen’e, Sayın Osman Akgül’e ve Korhan Çubukçu ya teşekkür ediyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER