Abiş’ten kırılması zor bir yeni rekor

Son 4 yılın üniversiteler arası havalı silahlar rekorlarını elinde tutan Gümüşhaneli milli atıcı Mehmet Abiş, uzun yıllar kırılamayacak reni bir rekor atış daha yaptı.

Abiş’ten kırılması zor bir yeni rekor
Son 4 yılın üniversiteler arası havalı silahlar rekorlarını elinde tutan Gümüşhaneli milli atıcı Mehmet Abiş, uzun yıllar kırılamayacak reni bir rekor atış daha yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan üniversiteler arası havalı silahlar şampiyonasına eğitimi hayatını devam ettirdiği Zirve Üniversitesi adına katılan Abiş, erkekler havalı tüfek disiplininde 2014 yılında kendisine ait olan 612,3 puanlık rekoru 10,4 puan artırarak uzun bir süre kırılması zor olacak 622,7 puan aldı.

Ülke genelindeki sporcu profiline bakıldığında bu rekorun Abiş’in tekrar kırmaması halinde uzun yıllar bir daha kırılamayacağı anlaşılırken, Abiş bu skorla yıl içerisinde yapılacak olan Uluslararası Universiad oyunlarına havalı tüfek disiplininde katılarak ülkemizi temsil edecek.

İlk, orta ve lise döneminde Gümüşhane’ye sayısız madalya ve kupa kazandıran ve 2010 yılında milli takıma girdikten sonra 2011 yılında da Zirve Üniversitesinde yükseköğretim hayatına başlayan Abiş, 2012, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında yapılan tüm üniversiteler arası havalı silahlar müsabakalarında şampiyon olarak bu müsabakalara ait tüm rekorları da eline geçirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhane’de yetişmiş ve defalarca milli takımda yer almış, Gümüşhane ve Türkiye’yi başarıyla temsil etmiş Abiş’i gönülden tebrik ettiğini belirterek, “Önceki müsabakalarında almış olduğu üstün başarını da yakinen takip ediyorum. Bu son müsabakada kırılması güç olan atılan skorları da göz önünde bulundurursak uzun yıllar kırılamayacak olan bu rekora sahip olan sporcumuz Mehmet Abiş’i ve antrenörü Coşkun Abiş’i en içten duygularımla gönülden tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.  

Abiş’in hem antrenörü hem de abisi olan Coşkun Abiş ise yaptıkları bu çalışmalarda kendilerine sürekli destek veren Vali Yücel Yavuz’a ve Gümüşhane Belediye Başkanı ve aynı zamanda Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcisi Ercan Çimen’e teşekkür etti. 
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER