Atıcılar yine şaşmadı

Gümüşhaneli atıcılar, Havalı Silahlar Bahar Kupası Şampiyonasında hem bireysel hem de takım olarak madalyaları topladı, rekorları kırdı.

Atıcılar yine şaşmadı
Gümüşhaneli atıcılar, Havalı Silahlar Bahar Kupası Şampiyonasında hem bireysel hem de takım olarak madalyaları topladı, rekorları kırdı.

Gümüşhaneli üç Genç Bayan, üç Yıldız Erkek olmak üzere toplam altı sporcu Antrenör Coşkun Abiş yönetiminde Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun 2015 faaliyet programında yer alan ve Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Havalı Silahlar Poligonunda yapılan Havalı silahlar Bahar Kupası Şampiyonasına katıldı.

ABİŞ, BÜYÜKLER KATEGORİSİNDE DE MADALYALARI TOPLAMAYA BAŞLADI

Müsabakalar sonunda büyük erkekler havalı tüfek disiplininde finale kalan ve zorlu bir mücadeleden sonra üçüncü olarak kürsüye çıkan Milli atıcı Mehmet Abiş, gençler kategorisinde gösterdiği başarılardan sonra Büyük erkekler havalı tüfek disiplininde de kürsünün en genç sporcusu olarak 40.madalyasını aldı. Zirveyi zorlayan Abiş, bundan sonraki müsabakalarda zirve mücadelesinde varlığını hissettirdi.

ŞEYMANUR BİRİNCİ, TAKIMI REKOR KIRARAK BİRİNCİ OLDU

Genç Bayanlar Havalı Tüfek disiplininde ise Milli sporcumuz Şeymanur Koca, 405,7 puanla önceki başarına yenisini ekleyerek yeniden Türkiye şampiyonu oldu. Madalyasını Babası Halil Koca’nın elinden alan sporcumuz ayrı bir heyecan yaşadı. Genç bayanlar havalı tüfek disiplininde Şeymanur Koca, Melike Arduç ve Özlem Çiftçi den oluşan Havalı Tüfek Genç Bayan takımımız da 1177,2 puan atarak takım şampiyonu oldu. Takımımız aynı zamanda yeni Türkiye takım rekorunun da sahibi oldu.

ABİŞ TÜRKİYE REKORU KIRDI, TAKIMI ŞAMPİYON OLDU

Yıldız erkekler havalı tüfek disiplininde istikrarlı bir şekilde yükselen Furkan Abiş ise önceki müsabakalardaki başarılarını koruyup, puanını artırarak hemen arkasındaki sporcuya 14,2 puan fark atarak yeniden Türkiye şampiyonu oldu. Havalı tüfek disiplininde Furkan Abiş, Selim Günday ve Muhammet Kolcu’dan oluşan yıldız erkekler havalı tüfek takımımız da takım şampiyonu oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, havalı tüfek disiplininde yetişmiş ve yetişmekte olan milli sporcuların yanı sıra yapılan tüm müsabakalarda madalya ve kupayla dönen sporcuların sayısının her geçen artığını belirterek, “Bu müsabakalardan da madalyalarla ve kupalarla dönen Antrenörümüz Coşkun Abiş’i ve sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere desteklerini esirgemeyen Valimiz Yücel Yavuz’a ve Gümüşhane Belediye Başkanı ve aynı zamanda Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcisi olan Ercan Çimen’e teşekkür ediyoruz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 22:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER