‘Bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz’

Gümüşhane Yerel Amatör Futbol Liginde mücadele eden tek köy takımı olan Yeşilpınarspor kulübü, hafta sonu yaşanan olayların kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığını iddia etti.

‘Bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz’

Gümüşhane Yerel Amatör Futbol Liginde mücadele eden tek köy takımı olan Yeşilpınarspor kulübü, hafta sonu yaşanan olayların kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığını iddia etti.

Kulübün başkan yardımcısı Sıddık Mutlu, 22 Aralık 2018 tarihinde İl Özel İdare Gençlikspor ile oynadıkları müsabakanın bitiminde oyuncularının hakemi darp ettiğiyle ilgili TFFHGD’nin iddiasını yalanladı.

Açıklamasında 23 yıllık şanlı tarihi olan, bu ligde birçok centilmenlik kupası olan Yeşilpınarspor kulübünü lekelemek ve karalamak için yapılan açıklamayı kulüp olarak şiddetle kınadıklarını kaydeden Mutlu, “Biz o günkü olayları asla tasvip etmediğimiz gibi şanlı tarihi olan kulübümüzde böyle bir şey ilk defa yaşanmıştır. Hakeme temas yok. Sadece kalecimiz hakemin üstüne koşarak gitti. Hepsi bu. Biz bunu da zaten kabul etmiyoruz. Oyuncumu götürerek hakemden özür de dilettim” dedi.

Ligde tek köy takımı olan sadece kendilerinin olduğunu belirterek, “Biz o maçlara nasıl geliyoruz sizin haberiniz var mı?” sorusunu yönelten Mutlu, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Benim oyuncularıma cezayı verdiniz. Maçlarımızda penaltıları vermeyen, yanlış kararlar veren bu hakemlerin cezası ne olacak? Şunu herkes iyi bilsin Yeşilpınarspor kulübüne laf söylemek, karalamak, hakkının yenmesine rıza göstermek kimsenin ne hakkıdır nede haddidir. Kimse sabrımızı sınamasın. Bütün kulüpleri tek tek dolaşın sorun Yeşilpınarspor kulübünün ne kadar centilmen olduğunu size anlatsınlar.”

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Kömürcü, hafta sonu oynanan amatör lig müsabakasında hakeme yönelik darp olayını kınayarak, hemen hemen her hafta bu tarz olayların yaşanmasının spor kamuoyunu ve kendilerini büyük bir endişeye sevk ettiğine yönelik açıklama yapmıştı.

İşte o açıklama:

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Kömürcü, hafta sonu oynanan amatör lig müsabakasında hakeme yönelik darp olayını kınayarak, hemen hemen her hafta bu tarz olayların yaşanmasının spor kamuoyunu ve kendilerini büyük bir endişeye sevk ettiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada başta Gümüşhane hakemleri olmak üzere Türk Futboluna emek verenleri rahatsız eden bu olayların artık son bulmalarını istediklerini kaydeden Kömürcü, “Türk sporu ve Gümüşhane futboluna gönül verenlerin ortak amacı Fair-Play, sportmenlik, dostluk ve kardeşliğin ön planda olduğu müsabakaların oynanması temennimizdir” dedi.

Gümüşhane Yerel Amatör Liginde 22 Aralık 2018 tarihinde saat 12.00’da İl Özel İdare Gençlikspor - Yeşilpınarköyüspor takımları arasında oynanan müsabakanın bitiminde Yeşilpınarköyüspor oyuncusunun müsabaka sonrasında hakemi darp ederek yaraladığını kaydeden Kömürcü, “Müsabakalarda tel örgüler arkasından hakemlere yönelik küfür edilmesi spor kamuoyu tarafından istenmeyen ve Camiamızın kabullenemeyeceği küfür ve hakaret içeren eylemlerde bulunulması bizleri fazlasıyla üzmektedir. Yapılan bu eylemin Yeşilpınarköyüspor Kulübüne mal edilemeyeceği gibi hemen hemen her hafta bu tarz olayların yaşanması tüm spor kamuoyunu ve bizleri büyük bir endişeye sevk etmiştir” diye konuştu.

Kendi başarısızlıklarını kalkan yapmak isteyenlerin hedeflerine bu gibi yöntemlerle ulaşamayacaklarını hatırlatarak, darp edilen hakemin 6222 sayılı sporda şiddet kanunu gereğince eylemi gerçekleştiren futbolcu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve konunun mahkemeye intikal ettirildiğini ifade eden Kömürcü, “Hakem camiası olarak; onurumuzu, gururumuzu, her zaman, her yerde her şartta koruyacak fikir ve güce sahip olduğumuzu, hiçbir ferdinin de sahipsiz ve yalnız olmadığının bilinmesini isteriz. Hakemlerimizin haklarının sosyal ve hukuksal alanda savunulmakla beraber bu hareketleri yapan kişiler ilgili merciler nezdinde hak ettikleri cezayı alacaklarına inancımız tamdır. Sporda şiddet ve nefreti körükleyen bu davranışların tekrarlanmaması temennisiyle tüm tarafları daha dikkatli olmaya davet ediyor, bir kez daha bu olaylara sebep olanları şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vedat çelik
Vedat çelik - 5 yıl Önce

Yeşilpınar kulübüne kimse laf atamaz sayın hakemlerimiz hakemlik görevlerini adilce yöneltsin yeşilpınar kulübüne başarılar dilerim saygılar başkan

SIRADAKİ HABER