Bu turnuva şehitler için

Torul Kaymakamlığı tarafından geçen yıl ilçeye bağlı Harmancık köyünde şehit edilen Torul Jandarma Karakolu’nda görevli iki Mehmetçik için kurumlar arası voleybol turnuvası düzenlendi.

Bu turnuva şehitler için

Torul Kaymakamlığı tarafından geçen yıl ilçeye bağlı Harmancık köyünde şehit edilen Torul Jandarma Karakolu’nda görevli iki Mehmetçik için kurumlar arası voleybol turnuvası düzenlendi.

Torul Kaymakamı Mustafa Karali, Torul Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü Salonunda yarı final karşılaşması öncesi, gazetemize yaptığı açıklamada, Torul ilçesinin adıyla sanıyla bir voleybol ilçesi olduğunu söyledi.

Torul halkının voleybolu sevdiğini ve on yıl öncesinden başlayan bir voleybol serüveninin içerisinde olduğunu kaydeden Kaymakam Karali, “ On yıl öncesinden başlayan ve iki sezon ikinci ligde oynamasına rağmen Anadolu’nun bu şirin ilçesinden şu anda Efeler Ligi’ne yeniden çıkan bir takımımız var. Torul, voleybolu çok seviyor. Bu nedenle takımımız dışında kaymakamlığımız tarafından da her yıl kurumlar arası voleybol turnuvaları düzenleniyor” dedi.

“ŞEHİT TOK VE BULUT’U ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Kaymakam Karali, bu yılkı Kaymakamlık Voleybol Turnuvasını geçen yıl Harmancık Tüneli’nde şehit edilen Mehmetçikler için düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti: “Hepimizin bildiği gibi geçen yıl Haziran ayında ilçemize bağlı Harmancık köyündeki tünel girişinde devriye görevinden dönen askeri aracımıza PKK’lı teröristler tarafından pusu kurularak ateş edilmesi sonucu, araç içerisinde bulunan Torul Jandarma Karakolu personelimizden Uzman Çavuş Özgür Tok, kaldırıldığı Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde kurtarılamayarak şehit olmuştu. Aynı araç içerisinde bulunan Uzman Çavuş Salih Bulut ise Trabzon’da kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Biz ne şehitlerimiz Tok’u ne Bulut’u nede tüm şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Ancak bunu yaparken de asla birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız. İşte bu nedenledir ki, bu yılki turnuvamızı Harmancık Tüneli’nde şehit edilen iki Mehmetçiğimiz adına düzenledik.”

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMAYACAĞIZ”

Amaçlarının hem kurumlar arasında hem de Torul halkı arasında birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu vurgulayan Karali, şu ifadeleri kullandı: “Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan PKK terör örgütü ve diğer terör örgütleri asla bu birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. İşte bundandır ki, bu yılki turnuvamızı iki şehidimiz anısına düzenledik. Bu iki şehidimize ve tüm şehitlerimize bu turnuva vesilesiyle bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”

MAÇKA’DAKİ KALLEŞ PUSU

Turnuva yarı final karşılaşması öncesi Trabzon’un Maçka ilçesinde teröristler tarafından kurulan kalleş pusu sonrası bir güvenlik görevlisinin şehit olduğu haberini aldıklarını belirten Kaymakam Karali, “Bugün de öğrendiğimize göre Trabzon ilimizin Maçka ilçesinde teröristlerin kurduğu pusu sonucu bir güvenlik görevlimiz şehit oldu. 24 yaşında genç bir kardeşimizdi. Allah’tan ona da rahmet diliyorum. Ama ne olursa olsun PKK terör örgütü de diğer terör örgütleri de asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz, birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece PKK terör örgütü olsun, başka terör örgütleri olsun, biz her zaman birlik ve beraberliğimizi sağlayacağız” diye konuştu.

KARŞILAŞMALAR CENTİLMENLİK İÇERİSİNDE GEÇİYOR

Turnuvaya katılan takımlarla ilgili olarak da bilgi veren Kaymakam Karali, kendisinin de Kaymakamlık takımında yer aldığını ve üçüncü lig ile ikinci lig takımlarında oynadığını belirterek, “ Tüm takımlarımız centilmenlik içerisinde karşılaştılar. Çok güzel karşılaşmalar oldu. Bugün de Atatürk Ortaokulu ile benim de içerisinde yer aldığım Kaymakamlık Takımı karşılaşacak. Rakibimiz güçlü bir rakip ama galip gelerek final oynamak istiyoruz. İnşallah bugüne kadar oynadığımız karşılaşmalar ve bundan sonra yapacağımız karşılaşmalar birlik beraberliğimize katkı sağlamış olur. Şehitlerimizin ruhlarına güzel bir anı bırakmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

KAYMAKAMLIK TAKIMI FİNALDE

Torul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Salonunda düzenlenen turnuvada yarı final karşılaşmasında Kaymakamlık Takımı ile Torul Atatürk Ortaokulu karşı karşıya geldi.

Zorlu geçen karşılaşma sonrası birinci seti 25-19, ikinci seti 25-20 kazanan Kaymakamlık Takımı, ikinci sette Torul Atatürk Ortaokulu’na karşı üçüncü seti 19-25 kaybetti. Finale kalmak için mücadele eden Kaymakamlık Takımı, dördüncü seti 25-21 kazanarak sahadan 3-1 galip ayrılarak finale kaldı.

Final karşılaşması Torul Sağlık Takımı ile Torul YİBO arasında oynanacak karşılaşma sonrası galip gelen takım ile Torul Kaymakamlık Takımı arasında yapılacak.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER